Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] proszę o pomoc w odwołaniu się do MTU !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolezanki i kolegów, mam problem, a mianowicie, dostałem dziś list od MTU, w ktorym owe towarzystwo wylicza mi składkę auta, które kupiłem 29 lipca tego roku. z listu wynika, że muszę dopłacić ponad 1600pln!!! :wallbash:. o co chodzi, kupilem 29.07.11 fiata pande, z ubezpieczeniem opłaconym w MTU, jeszcze do 06.2012. nie podpisywałem żadnego dokumentu zrzekania się ubezpieczenia, byłem przekonany, że skoro poprzedni właściciel opłacił OC na cały rok, to te ubezpieczenie przechodzi na mnie. Z tego listu wynika, że każą mi dopłacić ponad 1600pln za możliwość kontynuowania przebiegu ubezpieczenia. Wściekłem się niemożliwie, ani mi w głowie dopłacanie do tego interesu,a tym bardziej nie taką kwotę.

MTU nie uwzględniło żadnych zniżek jakie posiadam( a mam wypracowane przez kilka lat w innych ubezpieczalniach 50% zniżek). MTU natomiast doliczyło mi 60% zwyżki za mój wiek poniżej 25lat :wallbash:

poratujcie mnie proszę we właściwy, profesjonalny sposób, co ja mogę teraz zrobić, 1600 to kupa forsy... :/

z góry dziękuję za każdą pomoc :notworthy:

Opublikowano

Bo...ubezpieczenie przechodzi oczywiście na Ciebie, ale składka jest rekalkulowana według Twoich zniżek/zwyżek.

Po kupnie masz 30 dni na zgłoszenie się do TU, żeby policzyć składkę i ewentualnie dopłacić kasę lub wypowiedzieć ubezpieczenie i ubezpieczyć się u innego ubezpieczyciela.

Skoro nie zgłosiłeś się do nich, to nie mieli informacji o Twoich zniżkach, a składkę obliczyli 100% dla regionu, wieku (zwyżka) itd. na podstawie umowuy zakupu przekazanej przez sprzedającego.

W chwili obecnej musisz się do nich zgłosić, udokumentować aktualnie posiadane zniżki i przeliczyć ponownie składkę.

Ubezpieczenie musisz u nich kontynuować, bo nie wypowiedziałeś go w ustawowym terminie, czyli dopłacić tyle, ile Ci wyliczą po uwzględnieniu zniżek.

Opublikowano

j.w

Opublikowano
  • Autor

f*ck :wallbash: czyli ładnie mnie skroją:/

mam nadzieję, że po tym jak udokumentuję znizki wylicza mi jakas ludzka skladke. ale klops :disgust: