Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Brak świateł mijania oraz drogowych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie miałem zamiar podjechać w jedno miejsce włączam światła a tu tylko pozycyjne działają. Poruszałem dla pewności kilka razy przełącznikiem ale dalej nie chodzą. Włączyłem drogowe to tylko błysły i też już nie działają. Kontrolka drogowych oraz bezpieczniki jak i żarówki są ok.

Opublikowano

sprawdzałeś wtyczki?

Opublikowano
  • Autor

Poprawka, okazało się że oby dwie mijania i drogowe popalone :shocked: co może być przyczyną palenia ich ? :(

Opublikowano

może poprostu miałes pecha że padły 2 na raz

Opublikowano
  • Autor

2 mijania i 2 drogowe ? Chyba nie bardzo... Po ciemku nie ma co grzebać, jutro miernik w łapę i będę sprawdzał wiązki, przełączniki itp.

Opublikowano

2 mijania i 2 drogowe ? Chyba nie bardzo... Po ciemku nie ma co grzebać, jutro miernik w łapę i będę sprawdzał wiązki, przełączniki itp.

raczej ciężko tam o jakies zwarcie itp. No jakby nie patrzeć długie i któtkie to ta sama żarówka tylko inne włókno. istnieje opcja że padły razem choć mało prawdopodobne. możesz pomierzyć choć raczej nic Ci miernik nie powie.

Opublikowano
  • Autor

No więc tak, dziś w nocy padało dosyć mocno. Mimo tego w lampach, wtyczkach na kablach sucho więc wilgoć raczej odpada. Postanowiłem zmierzyć miernikiem napięcia na wtyczkach więc włączyłem od razu długie i zacząłem mierzyć napięcie na wtyczce od mijania i się zastanawiałem 15 minut czego tam nie ma napiecią :polew:. Napięcia ok. Posprawdzałem kable pod kątem otarć, przerwań izolacji też wszystko ok. Ok. Chcę jechać po żarówki, odpalam auto, piszczy mi na desce że mało płyny hamulcowego, 3 razy i cisza, podjechałem dalej zresetowało się radio i dalej 3 sygnały o braku płynu ham. W dalszej drodze wszystko ok, zauważyłem jak by szybciej chodziły wycieraczki i mocniejsze podświetlenie deski było. Kupiłem 4 żarówki jakieś najtańsze, powsadzałem i świecą. Chwilę na nich pojeżdżę zanim zamienię na droższe aby się upewnić, że to był tylko przypadek.

Opublikowano

No więc tak, dziś w nocy padało dosyć mocno. Mimo tego w lampach, wtyczkach na kablach sucho więc wilgoć raczej odpada. Postanowiłem zmierzyć miernikiem napięcia na wtyczkach więc włączyłem od razu długie i zacząłem mierzyć napięcie na wtyczce od mijania i się zastanawiałem 15 minut czego tam nie ma napiecią :polew:. Napięcia ok. Posprawdzałem kable pod kątem otarć, przerwań izolacji też wszystko ok. Ok. Chcę jechać po żarówki, odpalam auto, piszczy mi na desce że mało płyny hamulcowego, 3 razy i cisza, podjechałem dalej zresetowało się radio i dalej 3 sygnały o braku płynu ham. W dalszej drodze wszystko ok, zauważyłem jak by szybciej chodziły wycieraczki i mocniejsze podświetlenie deski było. Kupiłem 4 żarówki jakieś najtańsze, powsadzałem i świecą. Chwilę na nich pojeżdżę zanim zamienię na droższe aby się upewnić, że to był tylko przypadek.

Masz wyrazny problem z elektryką, gdzieś musi robić zwarcie skoro tak wszystko świruje.

Opublikowano
  • Autor

Spaliło i nowe, jak je zmieniłem, na włączonym zapłonie działały, odpaliłem silnik padły.

1 Fault Found:

00532 - Supply Voltage B+

06-10 - Signal too High - Intermittent

Możliwe, że to jest spowodowane złym stanem akumulatora ? Aku mam jakiś od Renault 36Ah 330A lecz rano gdy jest chłodniej już ledwo co daje rady. Dziś zamówiłem Silver Bosch S4 52Ah 400A.[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2011, 14:31_________________________________________________Problem rozwiązany - padł regulator napięcia.

Opublikowano

Spaliło i nowe, jak je zmieniłem, na włączonym zapłonie działały, odpaliłem silnik padły.

1 Fault Found:

00532 - Supply Voltage B+

06-10 - Signal too High - Intermittent

Możliwe, że to jest spowodowane złym stanem akumulatora ? Aku mam jakiś od Renault 36Ah 330A lecz rano gdy jest chłodniej już ledwo co daje rady. Dziś zamówiłem Silver Bosch S4 52Ah 400A.[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2011, 14:31_________________________________________________Problem rozwiązany - padł regulator napięcia.

:good::hi: