Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wypoczynek w Bułgarii - gdzie najlepiej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje w tym roku wybrać się na wczasy do Bułgarii z całą moją rodzinką (2 dorosłych i 2 dzieci). Czy ktoś juz tam bywał i może coś polecić ewentualnie podać jakis konkretny namiar. Z góry dziekuję za jakieś podpowiedzi.

Opublikowano

Ja byłem w 2006 samochodem w miejscowośći Sveti Vlaz ( Swięty Właz) , okolice Neseber, hotel Ivaiło , hotel rezerwowany z serwisu "Bliżej Słońca" .Z Krakowa ok 1900 km, drogą przez Rumunie (transylwanie). Ciężka droga i warunki, ale zapamiętam tą podróż do końca życia, świetna przygoda, piękne widoki, oczywiście jest też syf , ale to również warto zobaczyć i porównać do naszej Euro Polski. Nie wiem jak teraz jest z opłatami na granicy Rumuńsko -bułgarskiej , ale wtedy przezd kosztował łącznie ok 50 euro = opłaty za most+ dezynfekcja samochodu+ taxa klimatyczna + (viniety, to wcześniej trzeba kupić , bo autostrady w Rumuni było 60 km, Płd część Rumunii dojazd do Bukaresztu[stoilcy], a dziury jak na drodze do lasu, z czego połowa drogi to jedna nitka puszczona bo reszta w remoncie.

W Bułgarii wtedy było bardzo tanio. Sniadanie dla jednej os ok 8zł, obiad dla 2 os+ 2* 50 ml rakiji+ 2 piwa ok 36zł, paliwo ok 3.50 zł ON.

A i wrumuni uwaga na bezpańskie psy, wychudzone i wyglodzone. Są wszędzie na drogach , obok sklepów , na stacjach paliw.

Miłego pobytu.Ogólnie zawsze na wakacjwe jeżdże autem, jak bede dziadkiem to będe latał samolotem, jak narazie strasznie się boje tego typu komunikacji. :) Pozdrawiam.

Opublikowano

witaj chudineze

Do Bułgarii najlepiej jechac przez Serbie jechalem ta droga i powiem nie najgorzej jechalem wczesniej przez Rumunie i to jest prawda co pisze marcin j Droga ciezka i warunki równiez ale ciekawa przygoda

najlepiej jechac do Sozopola lub Słoneczny Brzeg chociaz w Varnie tez jest milo Złote Piaski Bardzo drogo i w sumie nic ciekawego Pozdrawaim

Opublikowano

Ja byłem w 2006 samochodem w miejscowośći Sveti Vlaz ( Swięty Właz) , okolice Neseber, hotel Ivaiło , hotel rezerwowany z serwisu "Bliżej Słońca" .Z Krakowa ok 1900 km, drogą przez Rumunie (transylwanie). Ciężka droga i warunki, ale zapamiętam tą podróż do końca życia, świetna przygoda, piękne widoki, oczywiście jest też syf , ale to również warto zobaczyć i porównać do naszej Euro Polski. Nie wiem jak teraz jest z opłatami na granicy Rumuńsko -bułgarskiej , ale wtedy przezd kosztował łącznie ok 50 euro = opłaty za most+ dezynfekcja samochodu+ taxa klimatyczna + (viniety, to wcześniej trzeba kupić , bo autostrady w Rumuni było 60 km, Płd część Rumunii dojazd do Bukaresztu[stoilcy], a dziury jak na drodze do lasu, z czego połowa drogi to jedna nitka puszczona bo reszta w remoncie.

W Bułgarii wtedy było bardzo tanio. Sniadanie dla jednej os ok 8zł, obiad dla 2 os+ 2* 50 ml rakiji+ 2 piwa ok 36zł, paliwo ok 3.50 zł ON.

A i wrumuni uwaga na bezpańskie psy, wychudzone i wyglodzone. Są wszędzie na drogach , obok sklepów , na stacjach paliw.

Miłego pobytu.Ogólnie zawsze na wakacjwe jeżdże autem, jak bede dziadkiem to będe latał samolotem, jak narazie strasznie się boje tego typu komunikacji. :) Pozdrawiam.

W zeszłym roku jechałem przez Rumunie do Bułgarii (i później dalej na południe do Grecji)... Nie polecam. Przez serbie a później do Macedoni i wtedy do byłgari. Pzez Serbie tranzyt (autostrada) - zapłaciłęm chyba w sumie za autostrady w Serbi jakieś 30 Euro. W Macedoni 10 Euro. NIe zapomnij o zeilonej karcie (bo ja zapomnieałem i musiałem jechać przez Rumunie w tamtą stronę..)

Rumuni nie polecam bo ... pierwsze 100 km spoko.. droga od strony europy piękna jak stół.. ale później astfalt się skończył i przez 100 km go nie było. Moją audiczką te 100 km jechałem prawie 5 godzin. Szybciej jak 30 się nie dało jechać. Straciłęm szybe (przez kanień spod tira)... po powrocie jeszcze 2 wachacze do wymiany (przed wyjazdem robiłem wszyskite...).. Rumunia to maskara i nigdy więcej..

Co do połączenia pomiędzy Rumunią a Bułgarią - prom 20 Euro + 6 euro za osobe..

W Bułgari natomiast drogi dobre..

Opublikowano
  • Autor

Ja jak będę jechał to przez Ukrainę bo mam dużo bliżej więc myślę, że będzie może lepsza droga. Przegladałem oferty w necie i jak narazie to myślałem o miejscowościach Balczik i Obzor może ktoś był i podzieli się wiadomościami jaka jest plaża tzn. czy jest kamienista czy piszczysta.

Opublikowano

Byłem w Bułgarii 4 razy, co do dróg dojazdowych to nie mam pojęcia w jakim są stanie, bo raz jechałem autokarem, a resztę

samolotem, ale jeżeli chodzi o plaże to zdecydowana większość jest piaszczysta i całkiem czysta.

Miejscowości, które mogę polecić z tych spokojniejszych to: Kranevo (szeroka plaża), i Rawda.

A tam gdzie można zostawić trochę pieniędzy i dobrze się zabawić to: Złote Piaski (dość drogo) i Primorsko (polecam!-wspaniałe usytuowanie miasteczka i widoki).

Oczywiście koniecznie odwiedzić Nessebar i Słoneczny Brzeg :th: