Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Kierownica powietrza intercoolera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zobaczyłem ostatnio w jakiejś Audi a4, że z przodu ma piękny wlot powietrza a nie "otwór" jak ja:

wlotp.th.jpg

Szukam właśnie części - kierownicy powietrza do intercoolera - i mam pytanie czy jest sens zakładania tego plastiku w moim silniku?

pozdrawiam,

Okon

Opublikowano
  • Autor

OK, jestem trochę zdziwiony bo mój znajomy też ma BPW i też nie ma tej prowadnicy. Nie dodawali tego standardowo?

- Zakupiłem tą kierownicę powietrza - czy może montował ktoś to kiedyś? Nie wiem czy trzeba przedni zderzak zdejmować?

pozdrawiam,

Okon

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam BPW i pakiet zewnętrzny s-line i kierownice mam :>

Opublikowano
  • Autor

Dla potomnych:

Założyłem tą kierownicę i bardzo polecam tym, którzy jej nie maja - czuję, że samochód jest żwawszy i myślę, że turbinka też lepiej się czuje. Oczywiście względy estetyczne też mają znaczenie - nie widać

dziwnej dziury w zderzaku :)

Skorzystałem z zdjąć przedni zderzak: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=180793.0;highlight=przedniego+zderzaka+b7

Użyłem części: 8E0 117 335 k

Montaż dziecinnie prosty - kliknięcie z dołu i wchodzi ładnie - bez żadnych śrubek - POLECAM! :)

pozdrawiam,

Okon

• 1 rok później...
Opublikowano

Hej,w moim autku również nie ma tej osłony kierowniczki wlotu powietrza do intercoolera, muszę ją zamówić i pytanie czy od silnika 2.0 i 1.9 są takie same?

Opublikowano

myślę, że tak bo intercooler jest w tym samym miejscu

Opublikowano

sprzedawca twierdził, że są inne lecz i dlatego zamówiłem do 1.9, jestem w trakcie montowania, pzdr

po zdjęciu zderzaka, pasuje :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

dlaczego nie ma kierownicy powietrza - bo ten kto robił rozrząd lub coś innego gdzie konieczny był demontaż przodu- przy montażu tak się spieszył ze jej nie zamontował...

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

A co w przypadku, gdy w zderzaku w ogóle nie ma otworu na kierownicę powietrza? Mam zderzak gdzie obok halogenu jest plastik, bez otworu.

Wystarczy wygrzebać ten plastik, dokupić plastikową kierownicę powietrza, zamontować i to wszystko?

---------- Post dopisany at 19:23 ---------- Poprzedni post napisany at 10:36 ----------

Plastik już wywalony. Póki co jest tak jak niżej. Teraz szukać kierowniczki. Szkoda, że trzeba zbijać cały zderzak żeby założyć :(

02076877016503108828.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

ja nie mam tych kierownic powietrza a mam dwa ic lewy i prawy a wcale mi ich nie brakuje