Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] Auto się dusi - katalizator ? 1.6 AHL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z samochodem mianowicie auto nie ciągnie od niskich obrotów (trzeba go przegonić na obrotach na niskich biegach żeby się "odetkał") - dzieje się tak jak auto postoi po nocy rano ... auto ma przejechane 240 ponad tkm domyślam się, że to katalizator. Rano puszcza jakby kułka z wydechu ... jak dodam gazu to strzela ... wszystko związane z układem paliwowym wykluczyłem (na LPG i benzynie to samo) no i cofa spaliny ... śmierdzi w środku wachą i spalinami rano ...

I teraz mam pytanie, chciałbym się pozbyć tego katalizatora (właściwie to zrobie nim dziurkę wiartarką zobaczę czy coś przetka) i wstawić zamiennik (rure 2.5" albo w obudowie katalizatora tego co mam , albo kupić już z obudową imitację ...

Powiedźcie mi czy ktoś tu z was w AHLu ma wstawioną rure zamiast katalizatora i czy auto nie chodzi wtedy jak stary polonez ? Nie chce się bawić w strumienice bo to nie jest silnik odrzutowy :)

No i najważniejsze pytanie, nie mogę nic znaleźć na allegro - czy ktoś może mi wskazać jakąś aukcję zamiennika (wydmuszki) który będzie pasował ? Byłbym wdzięczny, ewentualnie może ktoś zna jakiegoś magika w Gdańsku który takie rzeczy robi pod wymiar do auta ?

Dzięki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=220893.0 ja costakiego mam do opchniecia ale musisz sprawdzic czy podejdzie do AHL
Opublikowano
  • Autor

Ja lece za granicę na tydzień czasu w czwartek ... wracam w sobotę więc jak wrócę i tego jeszcze nie sprzedasz do tego czasu to zadzwonie do "gruchota" zapytam czy pasuje i się dogadamy. Dzięki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja lece za granicę na tydzień czasu w czwartek ... wracam w sobotę więc jak wrócę i tego jeszcze nie sprzedasz do tego czasu to zadzwonie do "gruchota" zapytam czy pasuje i się dogadamy. Dzięki

najważniejszy parametr to średnica twojego wydechu 55mm czy 60mm czy 50mm