Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Wymiana uszczelki pod górną miską olejową

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z dobraniem uszczelki pod górną miskę olejową do audi a4 2.8 30v 1998r. Po rozebraniu misek okazało się że te zakupione uszczelki nie pasują (elring 921.107 górna i elring 921.092 dolna).Natomiast górna miska po rozebraniu nie miała uszczelki tylko była zamontowana na pastę montażową - tak ma być? Czy powinna być uszczelka? Dolna miska już była z uszczelką nr.078 610 E. Wstawiam zdjęcie górnej miski olejowej oraz jej nr.078 103 603 ab. Pozdrawiam i proszę o pomoc.

miska.jpg

Opublikowano

Ja co prawda dopiero chce sie zabrac za wymiane tych uszczelek ale jak dowiadywalem sie w sklepie to obie uszczelki sa do kupienia wiec najprawdopodobniej tam tez powinna byc uszczelka. Najlepiej dowiedz sie w ASO - cena moze byc nawet nizsza niz w 'normalnym' sklepie.

Powiedz mi mozna sie dobra to tej gornej miski olejowej ? Jaki jest dostep?

Opublikowano
  • Autor

Witam, kolego te uszczelki teoretycznie są do kupienia ba nawet je kupiłem, ale żadna z nich nie pasowała. Dowiedziałem się że górne uszczelki były zakładane po 2001 roku... ja kupiłem materiał z których się robi uszczelki i ją dorobiłem, do tego pasta montażowa (dirko) i po kłopocie. Dostęp nie jest za dobry i samemu tego nie zrobisz. Trzeba też rozbierać rozrząd i uszczelnić dekielek pod nim. Ja robiłem to prawie dwa dni w dwie osoby. Jak coś pisz na priva to coś podpowiem.

Opublikowano

Wasnie uszczelnialem u siebie ost miske olejowa. Z tego co sie dowiedzialem to w moim aucie nie ma i nie bylo uszczelki pod dolna czescia miski olejowej. Zastosowalem wiec silikon temperaturowy Victor Reinz (taki czarny), ... przy okazji uszczelnialem jeszcze dekle od pokrywy zaworow - tu juz zakupilem dedykowane uszczelnki Victor Reinz, ponoc zakladaja je w orginale.