Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Audi A6 2,5 TDI AFB - kąt wtrysku sam się przestawił. Możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych klubowiczów :)

Mam do was takie pytanie odnośnie ustawienia kąta wtrysku w brata Audi A6 2,5 TDI .

Mianowicie w czerwcu tego roku był wymieniany kompletny rozrząd i po sprawdzeniu kąta wtrysku w grupie 004 był ustawiony zgodnie z zaleceniami do tego silnika a mianowicie miał ustawione 2,0 ATDC w statycznych a w BS na LATE wahało się 2,0 - 1,8 ATDC

niestety logów z tego sprawdzania nie mam bo uległy kasacji omyłkowo :wallbash:

A teraz mamy październik i zaczął na zimnym dłużej kręcić zanim zapali i sprawdzając kąt wtrysku trochę zaszokowałem się bo wartości diametralnie pozmieniały się na ujemne wartości co zresztą zamieszczam w poniższych logach gr 004 statycznie i BS.

Statycznie

http://imageshack.us/photo/my-images/263/a6004bs.jpg

BS

http://imageshack.us/photo/my-images/88/a6004bss.jpg

Moje pytanie brzmi czy możliwe jest że samemu mogło się coś poprzestawiać z kątem wtrysku przez ten okres?? Rozrząd był nie ruszany od wymiany czyli czerwca bieżącego roku

I prosiłbym o sugestie w tej sprawie czy samemu przestawiać czy do tego mechaniora dawać i niech przestawia??

Pozdrawiam

Opublikowano

Zamiesc 000 Basic Settings oraz screen shota[obrazek] okna VAG a - grupa 004 Basic Settings w momencie kiedy nastawnik jest ustawiony na LATE....

Opublikowano
  • Autor

Zamiesc 000 Basic Settings oraz screen shota[obrazek] okna VAG a - grupa 004 Basic Settings w momencie kiedy nastawnik jest ustawiony na LATE....

Oki postaram się to zamieścić jeszcze dzisiaj jak dorwę audicę brata , bo z tego co sobie przypominam to jak loguję statycznie w tej grupie to mi zmienia wartości z dodatniej na ujemną czyli widzę 2.0 ATDC a jak log robię to zmienia na -2.0 ATDC a w Basic Settings nie przyglądałem się temu :kwasny:

I właśnie stąd też moje pytanko czemu tak to jest że zmienia na ujemną wartość ??

Dodam że mam Vag-COMa w wersji 704.1 .

Opublikowano

Jak masz 3.11 to sprobuj nim zrobic logi... albo wstaw obrazek...

Opublikowano
  • Autor

okii

Postaram się to zrobić w programie 3.11.... choć nie wiem czy Hex-Can pójdzie na tej wersji (spróbuję ) , a jak nie wyrobię się to aż za miesiąc będę działał z tym autem

Dzięki za odpowiedź.