Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] akumulator czy regulator napięcia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem (audi a4 b5 1995). Od wczoraj nie mogę odpalić auta, sądzę iż jest to wina akumulatora - wcześniej też miałem podobne problemy z nim, tylko że udało w końcu jakoś go odpalić. Podłączyłem na noc aku do ładowania, ale nie przyniosło to pożądanego efektu, nie mogłem go odpalić rano :(. Wkładam kluczyk do stacyjki, przekręcam az pojawia mi sie kontrolki i z auta wybrzmiewa pisk. Przekręcam kluczyk do końca, przytrzymuje, nadal ten sam pisk a ponadto z jednej z celi akumulatora wydobywa sie śmierdzący dym , jakby kwas siarkowy (śmierdzi zgniłymi jajami), a gdy puszczę kluczyk słyszę charakterystyczne pik. Nie wiem czy jest to problem związany z akumulatorem czy z regulatorem napięcia, a moze to rozrusznik..., nie wiem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

Raczej aku ale sprawdź sobie napięcie jak postoi kilka godzin a potem drugi raz jak odpalony. W pierwszym przypadku powinien mieć powyżej 12V a w drugim powyżej 14V. Jeszcze możesz sprawdzić pod obciążeniem czyli na chodzącym silniku włącz światła, nawiew, ogrzewanie tylnej szyby itp. i nie może spaść poniżej 13V

Opublikowano

Podmień akumulator na chwilę od kogoś i będziesz miał pewność, tym bardziej że piszesz coś o jakimś dymie z aku. jak jest aku słabe to po przekręceniu kluczyka piszczy i jak jest fis to miga wykrzyknik na wyświetlaczu.

Opublikowano

zapewne akumulator dostal ;) naprostrze to podmiana aku na chwile i sprawdzenie czy na drugim odpala normalnie...

Opublikowano
  • Autor

wina akumulatora, czas na wymianę, dzięki za pomoc. :hi: