Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Jak zdemontowac przedni słupek B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moze ktos wie jak zdemontowac slupek przedni od strony kierowcy? Tj. chodzi mi o demontaz tapicerki owego slupka. Musze go zdemontowac, bo chce przyrezac uchwyt na wskaznik doladowania (wykonany z zywicy :D ). Nie bede sie szarpal, dlubal i zastanawial. Moze ktos wie jak to zrobic. Bede wdzieczny... ;)

Opublikowano

Hmmm no przeciez na zwyklych zatrzaskach jest ten slupek , sprobuj lekko pociagnac do siebie i powinien odskoczyc :)

Opublikowano
  • Autor

Teoretycznie na zwyklych ale cos nie da sie odczepic ustrojostwa. Bede walczyl. Wczesniej byl montowany alarm i ida tam przewody do czujnikow. Moze instalatorzy cos oberwali i przykleili :/

ehh czy jestes pewny ze powinienem ciagnac do siebie, czyli w dol? czy moze w kierunku prawego slupka czyli w prawo ? Boje sie ze moze peknac... Czy juz ktos wyciagal ta listwe? Chociaz zebym wiedzial jak ten zaczep wyglada...

Juz sobie dalem rade... thx Mad_MAX.

Opublikowano

Witam ja dzis zdemontowalem tapicerke ze slupka, siedzi ona dosyc mocno na zatrzaskach, u mnie lekko byla gorna czesc przyklejona klejem do szyb ale trzeba mocniej pociagnac w kierunku fotela pasazera, sa tam 3 zaczepy z czego dwa stozkowe i jeden spinkowy. Jak juz sciagniesz to bedziesz wiedzial jak to wyglada. Wiekszosc zatrzaskow w Audi sa w ksztalcie stozka albo jak kto woli choinki. Powodzenia

• 5 lat później...
Opublikowano

Panowie ja rowniez mam pytanie a jak zdemontaz tapicerke tylnego słupka wspomne rowniez ze mam tam poduszke.... Audi A4 B5 sedan