Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Obieg wody.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie potrzebuje schemat obiegu wody w moim silniku... Szukalem w necie z godz nie moglem znalezdz proszę o pomoc.

Opublikowano

63186466.jpg

Opublikowano

Dzięki Robercie. . . a masz może jakiś opis do tego gdzie woda wchodzi gdzie wychodzi.[br]Dopisany: 06 Listopad 2011, 20:29_________________________________________________Witam. Jak prawidłowo powinien dzialac Termostat czy w tych temperaturach jak teraz chłodnica będzie gorąca czy nie. . .?proszę o Odpowiedz.Bo mam dylemat co do samochodu i prawdopodobienstwo Zlego działania bądź puznego otwierania Termostatu.

Opublikowano

Góra chłodnicy będzie dosyć ciepła zanim termostat się otworzy

Opublikowano

Aha.Rozumiem u mnie Jest ciepła ale nie bardzo mocno.Czy ORI Termostat może się otwierać w przedziale 92- 95 stopni? bo u mnie tak Jest właśnie.

Opublikowano

A skąd wiesz , że otwiera się akurat przy takiej temp. ?

Opublikowano

Bo podłączyłem vaga i samochod jak chodzil to przy temperaturze 90stopni dolny wąż był zimny jak osiągnął 94 stopnie na vagu to zrobil się gorący. Temperaturę sprawdziłem tak- silnik potem bloki powiarowe i blok 21 tam mi pokazywał między 88.5 a 94.5. Moim zdaniem ten Termostat ORI zaczyna sie otwierac się przy 92 stopniach.

Jeszcze jedno pytanie czemu mój wskaźnik Jest tuż przed 90 stopni? jak mam na vagu 94.5 to nawet się nie wychyli za 90?czy on Jest tak skonstruowany że tak ma być bo to Jest jeszcze bezpieczna temperatura dla silnika?żeby Poprostu oka kierowcy nie denerwować?

Opublikowano

Sprawdź ile wskazuje G2 w [17 Instruments] tam w którymś bloku będzie temp. , poza tym temp. sprawdzaj podczas jazdy , miej włączonego VAGa i jedź , wtedy sprawdzaj sobie ile wskazuje G2 i ile G62 ( mogą być minimalne różnice między nimi rzędu kilku oC ) ... wskazówka ma być równo na 90oC , zrób test el. wykonawczych 17 Instr. , wskazówki powinny zatrzymać się dokładnie na środku