Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Dwa błędy do oceny - samochód nie odpala!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Samochód nie odpala.

Przed tą awarią przy odpaleniu słychać było kilka "stuknięć" i podczas jazdy nierówna praca silnika w zakresie 1800-2000 obrótów. Po przejechaniu kilku km i krótkim postoju samochód już nie odpalił. Dodatkowo po kręceniu akumulator rozładowany.

Oto błędy:

a4229d81c8ad789a.jpg

717062bef1047dfb.jpg

Po skasowaniu błędów i naładowaniu aku samochód dalej nie odpala. Błędów przy kolejnym skanowaniu brak.

Z góry dzięki za pomoc.

:hi:

Opublikowano

ten pierwszy jest w silniku i wyraźnie widać po błędzie, że było wypadanie zapłonów na 4 cylindrze które powstało na biegu jałowym

paliwo w filtrze jest???

drugi błąd w klimie - w przypadku braku możliwości silnika nie ważny

Opublikowano
  • Autor

Właśnie ten pierwszy błąd mnie martwi. :disgust: Jak będę przy samochodzie to sprawdzę jak z filtrem. :mysli:

Opublikowano

jak auto chodziło mogłeś zrobić loga korekcji PD

Opublikowano
  • Autor

jak auto chodziło mogłeś zrobić loga korekcji PD

Nie sądziłem, że tak się to skończy. Po odpaleniu i chwilowej nierównej pracy raczej wszystko wróciło do normy i przejechałem może 3 km i zgasiłem samochód. Po tym już nie odpalił. :angry:
Opublikowano

prawdopodobnie problem z paliwem lub pompowtryskiwaczem

Opublikowano
  • Autor

prawdopodobnie problem z paliwem lub pompowtryskiwaczem

Tego się właśnie obawiam. :kwasny:
Opublikowano
  • Autor

Brak ciśnienia to pewnie tak właśnie się stało... :disgust: Jeśli tak jest to jest sens ją reanimować? :mysli: Gdzieś słyszałem o magiku, który regeneruje te Siemensy za ok. 200pln... :gwizdanie:

Opublikowano

a Ty masz siemensy?

Opublikowano
  • Autor

a Ty masz siemensy?

No tak mi się wydaje. :mysli: Powiedz mi antonio co myślisz jeszcze o temp.? Zimny silnik a wskazuje ponad 65 stopni...
Opublikowano

Z ETKI wynika, że BLB ma pompki Bosha nr 03G 130 073 G. Jeżeli 1-wszy zrzut przedstawia pracę zimnego silnika, to masz walnięty czujnik G62. Wypadanie zapłonu może być spowodowane brakiem lub zbyt niskim ciśnieniem sprężania, albo pompka padła. Nie wiem jak w tym silniku jest, ale czytałem na jednym z for, że w przypadku pompek Simensa, gdy jedna pada, motor nie odpali.

Opublikowano

ale BLB nie ma siemensów

03G130073G BNA, BLB, BRE, BRF, BVF, BVG

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Z ETKI wynika, że BLB ma pompki Bosha nr 03G 130 073 G. Jeżeli 1-wszy zrzut przedstawia pracę zimnego silnika, to masz walnięty czujnik G62. Wypadanie zapłonu może być spowodowane brakiem lub zbyt niskim ciśnieniem sprężania, albo pompka padła. Nie wiem jak w tym silniku jest, ale czytałem na jednym z for, że w przypadku pompek Simensa, gdy jedna pada, motor nie odpali.

Muszę więc sprawdzić co tam jest czy Siemens czy Bosch? :mysli: A wracając do temp to miałem info na FISie coolant... (ale tylko przy jednej próbie zapalenia)... I to by się chyba zgadzało z tym czujnikiem. Ale czy to mogłoby mieć wpływ na błąd i problem z odpaleniem?

ale BLB nie ma siemensów

03G130073G BNA, BLB, BRE, BRF, BVF, BVG

Dzięki. :hi:[br]Dopisany: 14 Listopad 2011, 22:11_________________________________________________Pożyczyłem jedną pompkę i autko jeździ ale teraz mam pytanko i dylemat.

Czy bawić się wymianę wszystkich wtrysków czy tylko ten jeden, który padł?

Jeśli wszystkie to kupić nowe czy używki? Jeśli jeden to kupić nowy czy używka?

O kosztach nie będę pisał bo wiadomo jak jest...

:hi:

Opublikowano

wymien jeden , najlepiej nowy no chyba ze masz dojcie do sprawdzonych uzywanych [najlepiej po regeneracji]

Opublikowano
  • Autor

A co z listwą? :mysli: Póki co jeżdżę na pożyczonym ale będę musiał go w tym tygodniu oddać i chcę skompletować graty i się przygotować do wymiany. :wink4:

Opublikowano

A co z listwą? :mysli: Póki co jeżdżę na pożyczonym ale będę musiał go w tym tygodniu oddać i chcę skompletować graty i się przygotować do wymiany. :wink4:

wiazke tez mozesz wymienic , lubia padac