Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Problem z ustaleniem zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie!

Po przeczytaniu wszystkich postów dot.zawieszenia stwierdzam że mam totalny mętlik i już nic nie wiem.

W mojej niuni 1.8tQuattro '95sedan AEB mam na przodzie złamany 1 zwój sprężyny zaś z tyłu jeden amor zaczął lać. W moim briefie mam zawieszenie 1BE oczywiście chcę pozostać dalej przy tym samym i musze je teraz dosztukować-zrobić z tym porządek. Po wstępnych oględzinach stwierdzam że mam wszystkie amortyzatory niebieskie a nie czerwone jak niektórzy pisali(nie wiem co o tym myśleć tym bardziej że autko to ja sprowadziłem od niemca)i za cholere nie można z nich odczytać jakiej są produkcji lub jaki mają numer:

-co do sprężyn wszystkie czarne :> czyli przynajmniej oryginalne na przodzie 1xbiała kropa + 3xróżowa nr z etki podobno 8D0 411 105 P

-co do tyłu to 1xbiała kropa + 1xróżowa. Chciałem tylko zapytać czy waszym zdaniem mam wszystko ok. tzn oznaczenia kropek w stosunku do mojego modelu sa prawidłowe?(nie podawajcie tego katalogu z kropkami na sprężynach bo z niego nic nie wynika).

co teraz robić jak dostać odpowiednie amorki pod te spręzyny? czy jak z tyłu spręzyny nie są spękane to mogę je wykorzystać do nowych amorków, kiedy w ogóle wiadomo że sprężyny trzeba wymienić? a co do przodu dokupić 1 sprężynę czy wymienić obie bo jedna jak pisałem jest pęknięta i gdzie i jakie (producent) kupić te sprężyny tylko ASO? I jakie amorki i spręzyny polecacie? i gdzie ewentualnie kupić? tylko aso?

pozdrawiam

Opublikowano

Myślę że sam sobie odpowiedziałeś na pytanie gdzie sie udać na zakupy. To są bardzo istotne elementy zawieszenia i wsadzałbym tylko takie kupione w ASO. Jest wtedy na wszystko faktura i w razie problemów, wiadomo gdzie sie udać z reklamacją.

Poza tym kupowałem parę rzeczy w ASO i wcale nie jest drożej niż gdzie indziej.

Opublikowano
  • Autor

No i to już wszystko na temat? to co pozostaje tylko serwis ? jakoś wierzyć mi się nie chce, widać muszę jakoś sobie sam z tym poradzić.

Myślałem że ruszy się jakiś ciekawy temat tym bardziej że wielu klubowiczów ma dokładnie niunie o takich samych parametrach jak moje, były tematy poruszane ale nigdy nie padły konkret informacje. zapewniam że jak jakoś ustale jak powinien wyglądać poprawnie zmontowany zestaw springi +amory to dam znak łącznie z opisami numerów katalogowych częsci.