Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BFB] 1.8T B6 a B7 różnice w silniku/aucie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pomiedzy 1.8T w B5 a B6 były drobne różnice, których ja za bardzo nie znam, ale można o nich przeczytać na forum i nie chodzi o jakieś wielkie zmiany, a może nawet bardziej o osprzęt itp.

Interesuje mnie natomiast jakie są różnice i czy w ogóle są jakiekolwiek pomiędzy 1.8T pakowanym do B6 a do B7, każda informacja mnie ciekawi, nawet pakowane wtryski, turbo, itp? W ogóle, czy to 1.8T w B7 to na 100% ta sama konstrukcja ( 20V ), wtrysk pośredni ( do kolektora )? W katalogu jest napisane, że to 20 zaworowa jednostka, ale wolę się upewnić.

Poza tym skrzynia w 1.8T B7 Quattro, według katalogu jest 6biegowa i jak oglądałem allegro, to się potwierdza. Ktoś zna przełożenia tej skrzyni, albo wskaże linka, gdzie coś więcej może się dowiem? Jest to ta sama skrzynia, co w 1.8T B6 BEX?

No i przy okazji, może ktoś by mi coś napisał, czym to autko różni się od B6 poza tym, że w jednym połączę się tanim kablem, a w drugim już niestety nie?

Opublikowano

akurat te 1.8T montowane w B5 (za wyjątkiem AWT) mają inny blok niż silniki w B6 i B7

a tu masz zestawienie 1.8T 20V bez wtrysku bezpośredniego montowanych w B6 i B7 oraz oznaczenie z jaką skrzynią biegów występowały.

6ea81745293d4280med.jpg

Opublikowano

W b6 przy motorze BFB też może być krzynia 6 i co najciekawsze przy tym wszystkim siedzi K03s :naughty:

Może mam jakąś dziwną wersję (pakiet sport, 1BE i heble 312mm) :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

A wtryski w tym BFB jakie masz?

I czy jest gdzieś jakaś "książka", w której po kodzie można dojść, co w danej skrzyni siedzi?

Opublikowano

ja tez mam pakiet sport i K03s, 1BE i 312 heble:) wiec to nic dziwnego