Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVF] Czysta seria :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo jest roboty z klimką? od czego brałeś, i jak ją zaadaptowałeś do AVF?, czy pasuje p&p?, i jakie koszta ?

Opublikowano
  • Autor

panie paweł prawie wszystko miałem od daniela (nosb-a) pochodziło to z jego b5 1.8t czyli

- nagrzewnica komplet

- osuszacz przewody oraz chłodnice

- sterownik, kosz pod niego wraz z całą instalacją elektryczną

do tego dokupiłem

- łapę pod kompresor do diesel-a pod benzyne jest inna

- kompresor klimy

- napinacz i pasek

Opublikowano

panie paweł prawie wszystko miałem od daniela (nosb-a) pochodziło to z jego b5 1.8t czyli

- nagrzewnica komplet

- osuszacz przewody oraz chłodnice

- sterownik, kosz pod niego wraz z całą instalacją elektryczną

do tego dokupiłem

- łapę pod kompresor do diesel-a pod benzyne jest inna

- kompresor klimy

- napinacz i pasek

a jak wygląda sterowanie, to jest to na pokrętła? czy już ten elektroniczny?

Opublikowano
  • Autor

a roboty jak zwykle od groma :kox:[br]Dopisany: 23 Listopad 2010, 19:11_________________________________________________elektroniczny panie climatronik a nie klima :cool1:

Opublikowano

seba szybkie pytanie, trzeba odłączać aku jak chce wyciągnąć licznik z auta?[br]Dopisany: 23 Listopad 2010, 19:12_________________________________________________

a roboty jak zwykle od groma :kox:[br]Dopisany: 23 Listopad 2010, 19:11_________________________________________________elektroniczny panie climatronik a nie klima :cool1:

a ty masz konsole już polifta? i jakie koszta częśći? daj na PW :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ja nie odłączam ale ty możesz odpiąć.... :gwizdanie:

a konsole mam zwykła czyli z roku 95, kasa jaką zabuliłem za wszytko to około 1200zł

Opublikowano

ja nie odłączam ale ty możesz odpiąć.... :gwizdanie:

a konsole mam zwykła czyli z roku 95, kasa jaką zabuliłem za wszytko to około 1200zł

no to jeszcze znośnie, a pasuje to p&p do AVF, czy trzeba coś dokładać jeszcze?

Opublikowano
  • Autor

no sprężarka musi być z roku 95-99 i łapa pod sprężarkę również bo sprężarka z avf(i łapa jest inna) nie pasuje pod przewody klimy z roku 95[br]Dopisany: 23 Listopad 2010, 20:00_________________________________________________czyli całą klima musi być z roku 95-98

Opublikowano

no sprężarka musi być z roku 95-99 i łapa pod sprężarkę również bo sprężarka z avf(i łapa jest inna) nie pasuje pod przewody klimy z roku 95[br]Dopisany: 23 Listopad 2010, 20:00_________________________________________________czyli całą klima musi być z roku 95-98

:good:

a nie wiesz czy da się do tego podłączyć panel klimatronika od polifta, bez zbednych przeróbek?

Opublikowano
  • Autor

da się ale grzanek mówił że w nagrzewnicy trzeba silniczki chyba powymieniać jak się nie bedzie dało sterowania zmienić i coś tam jeszcze

Opublikowano

da się ale grzanek mówił że w nagrzewnicy trzeba silniczki chyba powymieniać jak się nie bedzie dało sterowania zmienić i coś tam jeszcze

bede myślał jak wszystko dojdzie do skutku :wink4:, seba a Ty ten silnik miałeś z angola?, ile Cię to wyszło, chodzi mi o same części :wink4:

Opublikowano
  • Autor

silnik z europejczyka komplet z instalacją z ecu do tego skrzynia i dużo innych pierdół 3000zl

Opublikowano

silnik z europejczyka komplet z instalacją z ecu do tego skrzynia i dużo innych pierdół 3000zl

Liczyłem na wszystko jakieś 4000, 4500zł, także mnie pocieszyłeś :wink4:, myślisz że z przekładką od anglika mógłby być jakiś problem? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

no instalacja silnika może być inna bo ecu jest w angolu po drugiej stronie

Opublikowano

no instalacja silnika może być inna bo ecu jest w angolu po drugiej stronie

kurcze, bo myślałem dorwać całego passka na części, a teraz trzeba szukac europejczyka :wink4:

Opublikowano
  • Autor

paweł ale wydaje mi się że da rade ją przerobić bo do naszych bud i tak nie pasuje więc bez cięcia się nie obejdzie [br]Dopisany: 24 Listopad 2010, 18:50_________________________________________________chyba że dorwał by gdzie instalację od europy

Opublikowano

paweł ale wydaje mi się że da rade ją przerobić bo do naszych bud i tak nie pasuje więc bez cięcia się nie obejdzie [br]Dopisany: 24 Listopad 2010, 18:50_________________________________________________chyba że dorwał by gdzie instalację od europy

a ona nie bedzie taka sama, tylko krótka? bo ecu po drugiej stronie :mysli:

Opublikowano
  • Autor

taka sama napewno, i krótka 100% ale tak jak piszę i tak jest do przerobienia

Opublikowano

taka sama napewno, i krótka 100% ale tak jak piszę i tak jest do przerobienia

czyli może by coś z tego wyszło :naughty:, w razie W mogę na Ciebie liczyć :naughty:, to teraz tylko znaleźć dawce :good:

seba1_2, a licznik od polifta z białym podświetleniem, dałbyś radę do mnie zaadaptować? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

z polifta żaden problem panie :wink4: