Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jaki dystans do Felgi RH et45 szerokość 9cali R16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam problem z felgami które niedawno kupiłem. A mianowicie kiedy chciałem je założyć to zauważyłem że na przedniej osi obcierają o zaciski hamulcowe ;(. Niestety nie znam się na felgach a tym bardziej na dystansach więc nie wiem jakie będą odpowiednie. Jednak zaczyna martwić mnie również to czy felgi po założeniu z dystansami nie będą wystawać poza obrys błotnika i czy na dołkach nie będzie nic obcierało :kwasny:

W tej chwili na felgi naciągnięte są opony 205/50 R16 . Felgi są naprawdę ładne bo mają szeroki wypolerowany rant i nie są zniszczone a i cena była atrakcyjna i napaliłem się na nie jak szczerbaty na suchary, a teraz może trzeba będzie je sprzedać :wallbash:. Mam nadzieje że coś doradzicie.

Opublikowano

et 35 chyba będzie równo z nadkolem w b5 także możę 10 mm było by ok

sam kupiłem ostatnio eSowe w et 43, pytałem o dystanse pod to, ale temat umarł

także ślędzę ten temat

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieje że jakiś dobry człowiek odpowie na nasze wołanie :naughty: i udzieli odpowiedzi . Ja jedynie zapomniałem dodać że autko jest obniżone o 20mm .

Opublikowano

9 cali i ET45 to taki troszkę już max żeby nie tarło z przodu o błotnik przy glebie. Z tyłu nie będzie problemu żadnego, nawet dystans wejdzie.

Z przodu jak zaczepia o zacisk to daj dystans taki żeby nie zawadzało, 5 mm jeszcze upchniesz, na 9 calach naciąg ładny wyjdzie to i błotnika nie ruszy, z tyłu spokojnie 1 cm dystans i będzie grubo :kox:

Opublikowano
  • Autor

Niestety 5mm jest za mało ;( dalej obciera bo już mierzyłem z takim dystansem więc trzeba większy ale o ile ? I to jest najważniejsze pytanie :wallbash:

Opublikowano

Niestety 5mm jest za mało ;( dalej obciera bo już mierzyłem z takim dystansem więc trzeba większy ale o ile ? I to jest najważniejsze pytanie :wallbash:

a 5 mm więcej poprawi ? bo chyba więcej Ci koło odsunie za obrys

Opublikowano
  • Autor

Czy poprawi i już będzie dobrze to nie wiem :no: ale właśnie tego się obawiam że będzie na zewnątrz :wallbash: