Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Regulacja wysokości świateł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znalazłem nic na ten temat więc zakładam nowy.

Otóż odpaliłem rano auto i na kom pokładowym wyświetlił się błąd - spalona postojówka.

Przejechałem kilka kilometrów i pokazał się kolejny błąd czyli brak regulacji wysokości świecenia.

Dodam jeszcze że wczoraj był ściągany przedni pas i zmieniany pasek i napinacz więc może coś źle podłączyli, po za tym w drugiej lampie niż spalona żarówka widać wilgoć. Pasowało by to wszystko wyciągnąć i wysuszyć. Żarówka to nie problem, gorzej z tą regulacją. Co gdzie i jak? I czy dam radę to zrobić samemu. Może to bezpiecznik? Jeśli tak to który?

Opublikowano
  • Autor

Na pewno pomocne, jednak prosił bym o pomoc konkretnie w moim problemie, bo tam jest o montowaniu a nie o błędach, które wyskakują przy wilgotnych lampach.

Jeszcze pytanie jak te lampy uszczelnić? i czym?

Opublikowano

Na pewno pomocne, jednak prosił bym o pomoc konkretnie w moim problemie, bo tam jest o montowaniu a nie o błędach, które wyskakują przy wilgotnych lampach.

Jeszcze pytanie jak te lampy uszczelnić? i czym?

Jezeli lampy byly sciagne to musisz zrobic Nastawy ich , masz tam wszystko opisane .

Ori ksenony mają autoregulację, dlatego nie wystarczy sama regulacja za pomocą śrub przy lampie.

1. Podłączamy VAGa, włączamy zapłon, moduł 55 i łączymy się.

2. Po połączeniu, wybieramy "Meas. Blocks", Grupa 001 i "Go!"

3. Następnie "Switch To Basic Settings" - Na pierwszej pozycji pojawi się "Wait". Czekamy kilkanaście sekund aż pierwsza pozycja pokaże nam "Learning" czy coś takiego (silnicznki lamp lekko drgną naughty).

4. Dopiero teraz włączamy światła.

5. Podnosimy maskę i za pomocą imbusa 5.5 czy jaki tam komu pasuje, regulujemy śrubami przy lampach do pożądanego poziomu (jedna śruba poziom, druga pion).

6. Po zakończeniu, wracamy do komputera. Teraz w celu zapamiętania bieżących ustawień, jako ustawień wyjściowych po uruchomieniu świateł, przyciskiem "Up" zmieniamy grupę na 002. Wychodzimy "Done, Go Back".

Opublikowano
  • Autor

Czyli to nie wina zepsutych silniczków, modułu, czy czujników a tego że nie ustawili tych lamp?

Opublikowano

Czyli to nie wina zepsutych silniczków, modułu, czy czujników a tego że nie ustawili tych lamp?

Poprostu nie ustawione lampy masz :) Podaj numery błedow :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Nie mam vaga żeby podać numery błędów. Jedyne co wiem, to to że miga mi kontrolka PODOBNA do tej

bdb3e1e260d19b75med.jpg

Opublikowano

To jest blad wlasnie ukladu samopoziomowania swiateł :) Zrob tak jak napisałem wzesniej i bedzie OK .

Opublikowano
  • Autor

To zdjęcie wygooglowałem żeby pokazać o co mi chodzi. Ok, kupuje vag i będę działał.