rad_eek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Witam mam problem z odpalonym silnikiem. Ciagle szarpie i gasnie. Chce wymienic nowa cewke zaplonowa ale po podlaczeniu do miernika pokazuje mi 8 volt a nie wiem czy powinno byc 12 v[br]Dopisany: 23 Grudzień 2011, 15:34_________________________________________________Czy jest ktos taki na tym forum co umie odpowiedziec na moje pytanie[br]Dopisany: 23 Grudzień 2011, 18:38_________________________________________________?
bin85 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Podłączając miernik do przewodów wejściowych cewki nie zmierzysz napięcia bo jest tam przebieg o częstotliwości proporcjonalnej do obrotów silnika i miernik podaję ci wartość uśrednioną, najtańsze mierniki niestety nie mierzą napiec o takiej częstotliwości. Można jedynie zmierzyć czy cewki są zasilane bo na jednym przewodzie powinno być +12V ale mierzone względem masy samochodu.
rad_eek Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2011 hmm dzieki [br]Dopisany: 25 Grudzień 2011, 12:10_________________________________________________Tylko jeszcze jedno bo te audi posiada jedna cewke i ja wlasnie kupilem i sie tak zastanawiam czy to jeste wlasnie wina tej cewki ze po odpaleniu zaraz mi gasnie, szarpie calym silnikeim i pada:(
bin85 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Przyczyn może być wiele w pierwszej kolejności podepnij vaga bo może wyrzuci jakieś błędy
Rekomendowane odpowiedzi