Jump to content
IGNORED

[B5 ADP] Jakie powinno być wychodzące napięcie na kablach do cewki zapłonowej???

rad_eek

Recommended Posts

Witam mam problem z odpalonym silnikiem. Ciagle szarpie i gasnie. Chce wymienic nowa cewke zaplonowa ale po podlaczeniu do miernika pokazuje mi 8 volt a nie wiem czy powinno byc 12 v[br]Dopisany: 23 Grudzień 2011, 15:34_________________________________________________Czy jest ktos taki na tym forum co umie odpowiedziec na moje pytanie[br]Dopisany: 23 Grudzień 2011, 18:38_________________________________________________?

Podłączając miernik do przewodów wejściowych cewki nie zmierzysz napięcia bo jest tam przebieg o częstotliwości proporcjonalnej do obrotów silnika i miernik podaję ci wartość uśrednioną, najtańsze mierniki niestety nie mierzą napiec o takiej częstotliwości. Można jedynie zmierzyć czy cewki są zasilane bo na jednym przewodzie powinno być +12V ale mierzone względem masy samochodu.

hmm dzieki

[br]Dopisany: 25 Grudzień 2011, 12:10_________________________________________________Tylko jeszcze jedno bo te audi posiada jedna cewke i ja wlasnie kupilem i sie tak zastanawiam czy to jeste wlasnie wina tej cewki ze po odpaleniu zaraz mi gasnie, szarpie calym silnikeim i pada:(

Przyczyn może być wiele w pierwszej kolejności podepnij vaga bo może wyrzuci jakieś błędy