seals1979 Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Witam Szanowne grono użytkowników. Mam do was ogromną prośbę jak zrobić bądź ustawić ( jak i gdzie ) podświetlenie zegarów po włączeniu zapłonu. Po zamontowaniu świateł do jazdy dziennej w mojej A4 denerwuje mnie brak podświetlonej deski - jakoś tak ciemno . Z góry dziękuje za pomoc :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
bediks Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Control Module Adaptation Select 17 (Instrument Cluster) Adaptation -> Function 10 -> Channel 19 (Misc) xxxx?: Remote Clock 0 - Remote Clock not active 1 - Remote Clock active xxx?x: Ambient Temperature 0 - no Display, Illumination inactive 1 - Display and Illumination active xx?xx: Driver Information System (DIS) 0 - DIS 1 1 - Highline without DIS 2 - DIS 2 x?xxx: Board Computer 0 - only Level 2 (long time memory) 1 - Level 1 and 2 ?xxxx: Illumination Option 0 - Needle and Scala only active at 'Light on" 1 - Needle already active at 'Ignition on' 2 - Scale already active at 'Ignition on' 3 - Scala (2. Map) and Needle at "ignition on" active musisz zmienic kodowanie, jesli dobrze kojarze na 3 z przodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
seals1979 Posted December 28, 2011 Author Share Posted December 28, 2011 Dzięki za odpowiedź. Rozumiem ze muszę to przekodować VAGiem ? W razie co będę jeszcze się odzywał :>. Próbowałem zrobić to VAGiem , ale niestety nie udało się. Wersja której używam to wersja VAGa 311-2, i mówi że chanell 19 jest niedostępny. poniżej załączam screeny czy dobrze to robiłem, jak ktoś to proszę o sprawdzenie: Po odpaleniu VAGa wchodzę w zakładkę INSTRUMENTS Później w zakładkę ADAPTATION . Powyżej przedstawiają się dane mojego sterownika: Tutaj w polu zaznaczonym strzałką polu wpisuje kanał 19 i wciskamy przycisk READ I otrzymujemy taki efekt jak poniżej: Proszę o pomoc czy uda się zrobić aby podświetlenie zegarów i klimatyzacji było po włączeniu zapłonu a nie jak do tej pory po włączeniu świateł postojowych. Z góry dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts