Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Ramie wycieraczki A4 a A3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam Audi A4 B5 FL i mam pytanie: Czy jest jakaś różnica w ramieniu wycieraczek przednich z A3,może ktoś już zakładał owe ramie do A4. Pytam bo chcę kupić nowe ale na allegro widać tylko do A3 a chciałbym zakupić je do mojej Audicy. Dzięki za wszystkie wypowiedzi i pozdrawiam. :)

Opublikowano

Te ramiona mają inny kształt niż do a4 po lifcie. Ale jak Ci bardzo zależy na wycieraczkach z a3 zamiast a4 poproś sprzedawcę o nr części i porównaj ze swoimi. Pasują podobno też od passata b5 fl z mocowaniami pod pióra aero.

Opublikowano
  • Autor

Tak ale mam kolegę który posiada a4 ale przed liftem i jego ramie jest już inne, chyba że w moim aucie jakiś Helmut je zmienił. A patrząc się na konstrukcję A3, A4 przed liftem a A4 po lifcie to różnicy w mocowaniu silniczka wycieraczek przednich to raczej nie widać. A używki nie chcę bo, najprawdopodobniej będzie działać tak samo jak moje stare ramie czyli słabo dociskać. Założyłem wątek bo sądziłem że może ktoś już to przerabiał,ale chyba nie. Pozdrawiam.

Opublikowano

W a4 przed liftem były inne ramiona niż po lifcie. Inaczej wyprofilowane tuż przed miejscem mocowania pióra. A jak bardzo słąbo Ci ramię dociska? Próbowałeś się dowiedzieć, czy nie można gdzieś kupić samych sprężyn do ramion?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Tak słabo że nawet lekko je podginając nic to nie dało, a czy konstrukcyjnie idzie wymienić samą sprężynę to szczerze mówiąc to nie wiem. Dzięki za wypowiedzi, będę coś myślał w tym kierunku. :hi:

---------- Post dopisany 15-07-2012 at 09:17 ---------- Poprzedni post napisany 03-01-2012 at 10:42 ----------

Odświeżę trochę gdyż sprawa została rozwiązana. Zakupiłem ramiona wycieraczek z passata, co prawda zamiennik ale nowe, budowa inna niż stare ale bardzo dobrze zbierają wodę z szyby i oto w tym chodzi.

Na koniec mogę powiedzieć że ramiona wycieraczek z vw passata b5 96-05 pasują do a4 b5 fl. :hi: