Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Błąd 15.7??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i wymieniłem cały sterownik klimy na nowy (o takich samych numerach mi się udało znaleźć :) ) i co ciekawe wyskakuje bład 15.7 klapa powietrzaa czasem blokowana ale o dziwo i na szczęście wszystko działa jak należy tzn normalnie mogę zmieniać kierunek nawiewu, temperaturę nawiewu, normalnie działa klima i normalnie włącza się obieg wewnętrzny a nie miałem jak sprawdzić czy przed wymianą sterownika też był ten błąd ale skoro wszystko działa to przyjmuję że wystarczy go po prostu wykasować?? Mam rację??

Opublikowano

Rację masz.

Błąd wykasuj Vagiem i sprawdź ponownie czy wróci. Ta klapa jest sterowana silniczkiem który czasami sie blokuje i potem potrafi sie czasem sam rozruszać.

Opublikowano

dokładnie tak, te silniczki mają taka tendencje, że raz chodzą bez zarzutu innym razem się zacinają u mnie na przykład wyskakuje błąd 11.7 ale tez wszystko działa bez problemu a jak bedzie cieplej to zabieram się za niego czyszczenie itp :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i chciałem pojechać wykasować błędy a tu wchodzę do auta i sobie myśle a sprawdze jeszcze raz i ........ niespodzianka zamiast błędów stoi prosto piękne 0 super ale przecież błędy nie mogły się same wykasować prawda??

Opublikowano

a czy robiłeś skan klimy? czy całego systemu?

nie spotkałem się jeszcze z sytuacją w której błąd sam się wykasował bez magicznego dotknięcia

Opublikowano
  • Autor

zrobiłem skan klimy