tomiqu Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Czy wymiana sterownika silnika z 1Z na AFN da jakieś odczuwalne korzyści pod kątem chiptuningu? Bo ponoć z w 1Z jest 8 bit , a w AFN 16 bit. Chciałem znaleźć numer seryjny mojego ECU i po otwarciu puszki nie widzę go ( fotka ), czy możliwe jest , że jest on pod spodem sterownika? http://img703.imageshack.us/img703/300/sterownik1z.jpg
spanky Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 mozesz zameinic sterownik 1Z [twoj jest 8 bit] na inny 16 bit ale od silnika 1Z/AHU . mozesz tez kupic sterownik 16 bit od AFN ale ktos bedzie musial zapodac tam program pod Twoj silnik czyt. 1Z p.s numer pewnie jest po drugiej stronie
tomiqu Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2011 Ok ale jakie będę miał z takiej zamiany korzyści?
spanky Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Jesli chodzi przyrost mocy to zadnych
tomiqu Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2011 Czyli w sumie gra nie warta świeczki bo chciałem go wymienić właśnie pod kątem chiptuningu.
spanky Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Czyli w sumie gra nie warta świeczki bo chciałem go wymienić właśnie pod kątem chiptuningu. jezeli w przyszlosci planujesz zrobienie programu to taka zamiana ma sens ....
Rekomendowane odpowiedzi