Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Ubywa płynu od wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam problem jak w temacie. Od sierpnia plyn z pozimu max spadl do ponizej min. Caly wezyk odchodzacy od zbiorniczka (ten cienszy) jest uwalony tym plynem i brudem.

Wyczyscilem go dzis troche i nie znalazlem wycieku. Czy mozliwe jest, ze wezyk jest juz stary i plyn wydobywa sie / "poci" przez mikropory w gumie?

Czy ma ktos symbol tego wezyka ?

Dzieki za pomoc.

Ps, to ten zaznaczony na zolto

aaaaaaxx.jpg

Opublikowano

Prawdopodobnie masz to samo co ja, czyli rozszczelniony wąż wspomagania. Mi również płyn uciekał i wąż był mokry.

Czeka Cię wymiana, która mnie kosztowała 100zł (z tego co pamiętam) i tu jestem zobowiązany pochwalić kolegę dejf :good:

Opublikowano
  • Autor

Acha no to sie sprawa prostuje.

A 100 to za wymiane + nowy waz.

Wymieniales od razu plyn?

Kolega Dejf jest moze z Wrocka?

Opublikowano

A to jak dodałeś zdjęcie to teraz sprawa jasna. To nie ten wąż. sprawdź obejmę przy zbiorniczku. Taki wąż możesz dorobić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Doczepię się do tematu. Mam ten sam problem - ten cieńszy wąż (zaznaczony przez kolegę na żółto) mam cały mokry - aż osłona pod silnikiem jest (chyba) od tego mokra. Co najdziwniejsze kilka miesięcy temu dolałem płynu (Febi zielony) na max (na wskaźniku - nie pod korek) i płynu nie ubywa.

Pompę oczywiście słychać - wyje cały czas od chwili zakupu samochodu w 08/2010 (nie jest to bardzo głośne ale słychać). Teraz nie wiem co robić - wymieniać wężyk? :gwizdanie:

Opublikowano

Ten wężyk musi być suchy. Zacznij od jego wymiany. Później sprawdź (wejdź pod auto) czy wąż ciśnieniowy od pompy wspomagania do maglownicy jest też suchy. A na koniec czy sama pompa na kole nie cieknie bo przez to też może wyć. Pompę sprawdzisz wchodząc pod autko i ruszaj (ale lekko) kołem, nie kręcąc tylko góra - dół.