Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wahler nie trzyma sie w króćcu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów :hi:

Mam do was pytanko czy jak zakładaliście termostaty Wahlera to wciskały sie one wam do króćców bo ja nie mogłem zamontować termostatu w te plastikowe ząbki w króćcu tak jak powinno to być poprawnie zamontowane:

Wykręcić przeciwnie do kierunku ruchu wskazówek zegara termostat płynu chłodzącego -poz. 2- ok. 90° (1/4 obrotu) -patrz strzałka- i wyjąć z króćca połączeniowego.

termostat.jpg

Próbowałem na wiele sposobów ale Wahlerowi brakuje wysokości zeby sie zachaczył za te plastiki :confused4:.Pozdrawiam

Opublikowano

Zakładaj i się nie przejmuj ząbkami

Opublikowano
  • Autor

Założyłem już dawno bo w org. nie mam tych ząbków bo je połamałem :kox: ale kupiłem nowy króciec i do niego próbowałem wcisnąć "starego" Wahlera noi mi nie whodzi.Zauważyłem też różnice pomiedzy org. a Wahler.

TERMOSTAT_org.jpg---->

wahler.jpg

Chodzi o góre w orginale jest bardziej płaska a w wahlerze jest stożek i to przez to nie daje rady sie zachaczyć w króćcu.

Opublikowano

No masz racje.

Ale zobacz na budowę i zasadę działania i zastanów się, co by miały robić te dwa pipsztoki w króćcu?

Coś przytrzymać aby się inaczej otwierał?

Albo do końca się nie otwierał?

Opublikowano
  • Autor

Chyba sa tylko po to aby sie prawidłowo trzymał.No ale może inne mądre głowy które to wymyśliły sądziły coś innego może prawidłowy przepływ cieczy wkoncy kazdy praktycznie montuje termo w pozycji pionowej a czemu nie w poziomej albo ukosnej. :mysli:Coś w tym jednak musi być.No ale juz wiem ze Wahler nie bedzie sie zachaczał w króćcu.PS .Na Wahlerze przejezdziłej równo rok czasu ale teraz jak przyjdzie czas wymiany to wypróbuje Behra. :hi:

Opublikowano

Behr, to chyba w oryginale z tego co pamiętam.

Ja też mam Wahlera, zobaczymy ile wytrzyma.

Opublikowano

żeby się nie ruszał na dałem 2 uszczelki z zestawu. Jedną pod i drugą na. Teraz jest ok. Kiedyś mechanik zmieniał to dał jedną "bo tak się zakłada" i wydaje mi się że trochę przepuszczało bo autko sporo dłużej się nagrzewało.