rob471 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam klubowiczow jesli cos robie nie tak to przepraszam jest to moj 3 post na tym forum ale do brzegu. Mam problem tylko nie wiem z czym gdy odpale furke otworze mache na wolnych obrotach słysze metaliczny odglos jest on slyszalny w roznych odstepach czasowych nie jaonejednakowe podejrzewam poduchy ale wymienilem, czytam o pecionkach ale nie wiem czy ma to soc wspolnego z tymi odglosami mam wrazenie jakby cos bylo odkrecone i wpadało w rezonans i wydawalo odglos 15 sekund i przerwa w wydawania odglosu i znow 30 sekund i przerwa itd. pomocy brakuje mi pomyslow. Pozdrawiam Jakby mial mi zaraz silnik wyskoczyc tylko ze silnik jest przykrecony [mod]Gdzie jest prefix!? - poprawiłem kolejne wylądują w koszu[/mod]
avdikezop Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 sprawdz kąt synchronizacji wtryskiwaczy vcds[1]silnik-[08]bloki pomiarowe grupa 4 (w czwartym polu musi być wartośc 0,0) Moze być taka sprawa ze masz już lekko zużyty napinacz i ten kąt skacze z tąd te nierównomierne odglosy.
MASATO Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 kąt synchronizacji w VP? chyba kolego coś ci się pomyliło. nagraj filmik może będzie łatwiej zdiagnozować.
ciahciah Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 też mam metaliczny odgłos, takie piszczenie z przerwami, u mnie odgłos wydobywa się z turbiny gdy egr on, gdy egr off cisza, dodam gazu cisza, zdejmę wężyk z gruszki cisza, podczas jazdy cisza zrób loga 000 basic setting, filmik tez mile widziany, komplet logów też
avdikezop Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 sorki faktycznie z rozpędu pomyślałem o PD
rob471 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2012 szanowni Panowie ja mam wrazenie ze jest to prawa poduszka hygrauliczno-gumowa ta pod turbina co o tym myslicie smigam juz na niej z 8 latek a silniczek ma juz na jechane 280 tys. pozdrawiam
ciahciah Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 przy gaszeniu silnika bardzo budą za telepie? stuka coś wtedy?
redziasom Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ja mam podobne odgłosy z silnika. Byłem u mechanika i stwierdził że to dwumasa.
rob471 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2012 voga nie podepne nie mam i nie znam się na tym, dwumas odpada podstawowy test na dwumas (nie wiem ile w tym prawdy) to na wolnych obrotach pedał sprzegła wciskac w podłoge prawa noga jak bedzie uszkodzony to przy wciskaniu bedazie mocno skakał pod noga kumpel pokazywał mi to w oplu ale tez nie znam się na tym a jesli chodzi o dwumas to metaliczny odgłos byłby ciagły. podejrzewam ze to moze katalizator mi się rozsypał i ceramika od czasu do czasu w nim podskakuje (jak to sprawdzić wejsc pod auto i przy zgaszonym silniku z pięsci go potraktowac ale wyciagne tez poduche. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi