Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Metaliczny odgłos na wolnych obrotach z przerwami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczow jesli cos robie nie tak to przepraszam jest to moj 3 post na tym forum ale do brzegu. Mam problem tylko nie wiem z czym gdy odpale furke otworze mache na wolnych obrotach słysze metaliczny odglos jest on slyszalny w roznych odstepach czasowych nie jaonejednakowe podejrzewam poduchy ale wymienilem, czytam o pecionkach ale nie wiem czy ma to soc wspolnego z tymi odglosami mam wrazenie jakby cos bylo odkrecone i wpadało w rezonans i wydawalo odglos 15 sekund i przerwa w wydawania odglosu i znow 30 sekund i przerwa itd. pomocy brakuje mi pomyslow. Pozdrawiam

Jakby mial mi zaraz silnik wyskoczyc tylko ze silnik jest przykrecony

[mod]Gdzie jest prefix!? - poprawiłem kolejne wylądują w koszu[/mod]

Opublikowano

sprawdz kąt synchronizacji wtryskiwaczy vcds[1]silnik-[08]bloki pomiarowe grupa 4 (w czwartym polu musi być wartośc 0,0) Moze być taka sprawa ze masz już lekko zużyty napinacz i ten kąt skacze z tąd te nierównomierne odglosy.

Opublikowano

kąt synchronizacji w VP? chyba kolego coś ci się pomyliło.

nagraj filmik może będzie łatwiej zdiagnozować.

Opublikowano

też mam metaliczny odgłos, takie piszczenie z przerwami, u mnie odgłos wydobywa się z turbiny gdy egr on, gdy egr off cisza, dodam gazu cisza, zdejmę wężyk z gruszki cisza, podczas jazdy cisza

zrób loga 000 basic setting, filmik tez mile widziany, komplet logów też :)

Opublikowano

sorki faktycznie z rozpędu pomyślałem o PD

Opublikowano
  • Autor

szanowni Panowie ja mam wrazenie ze jest to prawa poduszka hygrauliczno-gumowa ta pod turbina co o tym myslicie smigam juz na niej z 8 latek a silniczek ma juz na jechane 280 tys. pozdrawiam

Opublikowano

przy gaszeniu silnika bardzo budą za telepie? stuka coś wtedy?

Opublikowano

Ja mam podobne odgłosy z silnika. Byłem u mechanika i stwierdził że to dwumasa.

Opublikowano
  • Autor

voga nie podepne nie mam i nie znam się na tym, dwumas odpada podstawowy test na dwumas (nie wiem ile w tym prawdy) to na wolnych obrotach pedał sprzegła wciskac w podłoge prawa noga jak bedzie uszkodzony to przy wciskaniu bedazie mocno skakał pod noga kumpel pokazywał mi to w oplu ale tez nie znam się na tym a jesli chodzi o dwumas to metaliczny odgłos byłby ciagły. podejrzewam ze to moze katalizator mi się rozsypał i ceramika od czasu do czasu w nim podskakuje (jak to sprawdzić wejsc pod auto i przy zgaszonym silniku z pięsci go potraktowac ale wyciagne tez poduche. Pozdrawiam