omin 0 Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Hej, A więc sprawa jest następująca: Audi a4b6 1.9 130km 2001 po podpięciu vaga pokazuje pojawia sie błąd w ABS: 1200 Napięcie zasilające zaworów ABS brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY Znalazłem także w Silniku błąd: 18057 Magistrala CAN ABS - brak sygnału Na początek wymieniłem czujnik skrętu bo mi esp sie zaśwecało przy skręcie i teraz jest oki. Tylko że teraz jak już mocno przygazuje na śniegu i sie auto ślizga to zapalają sie kontrolki ESP,ABS miga wykrzyknik(Brake) i sygnał ostrzeżenia słychać. Dzieje sie to tylko na śliskiej nawierzchni, na śniegu. Porażka... nigdzie sie nie da wyjechac;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrclaguna 333 Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Sprawdz okablowanie i bezpiecznik od ABSu Link to comment Share on other sites More sharing options...
omin 0 Posted January 8, 2012 Author Share Posted January 8, 2012 A właśnie:) bo dziś szukałem bezpiecznika od abs:D który to ?? bo po "niemieckiemu" pisze:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonGTI 0 Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Szukaj cos ze skrótem ABS a jak nie to sprawdzaj po kolei wszystkie i tez bedzie, przy okazji moze jakis inny spalony znajdziesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
omin 0 Posted January 8, 2012 Author Share Posted January 8, 2012 Bezpiecznik ok. jutro sprawdze czujniki w kołach. Gdzieś wyczytałem, że jak tylne koło wpada w poślisk to czujnik nie wykrywa obracającego sie koła, albo jest za daleko. Czy coś takiego... Ponieważ wszystkie systemy zawieszają sie TYLKO na naprawde śliskiej nawierzchni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrclaguna 333 Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 A właśnie:) bo dziś szukałem bezpiecznika od abs:D który to ?? bo po "niemieckiemu" pisze:) Opis masz na FORUM wystarczy poszukac http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=59375.15 To normalne ze na sliskiej nawierzchni bedzie ci swiecił ESP Kasowałes błędy ? Jakie są teraz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
omin 0 Posted January 10, 2012 Author Share Posted January 10, 2012 Wiem że będzie mrugał na śliskiej nawierzchni. Ale on mi mruga,a po chwili 3 sygnały i zapala sie esp i abs na stałe, a od ręcznego cały czas mruga. także wszystkie systemy sie zawieszają i musze na nowo odpalić auto. i zawsze ten sam błąd co podałem. Kolejny mechanik poległ;/;/;/;/ Twierdni że sie już nie załancza. Więc jade na śnieg gdzie ślisko i lód, a tu znów zawias................;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrclaguna 333 Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 A był sprawdzany czujnik pod pedałem hamulca ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
omin 0 Posted February 21, 2012 Author Share Posted February 21, 2012 W dalszym ciągu zawieszają sie systemy..... pokazuje tylko jeden błąd: 1200 Napięcie zasilające zaworów ABS a możecie podpowiedzieć jak sprawdzić tą usterkę?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrclaguna 333 Posted February 21, 2012 Share Posted February 21, 2012 http://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-01200.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts