omin Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Hej, A więc sprawa jest następująca: Audi a4b6 1.9 130km 2001 po podpięciu vaga pokazuje pojawia sie błąd w ABS: 1200 Napięcie zasilające zaworów ABS brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY Znalazłem także w Silniku błąd: 18057 Magistrala CAN ABS - brak sygnału Na początek wymieniłem czujnik skrętu bo mi esp sie zaśwecało przy skręcie i teraz jest oki. Tylko że teraz jak już mocno przygazuje na śniegu i sie auto ślizga to zapalają sie kontrolki ESP,ABS miga wykrzyknik(Brake) i sygnał ostrzeżenia słychać. Dzieje sie to tylko na śliskiej nawierzchni, na śniegu. Porażka... nigdzie sie nie da wyjechac;/
wrclaguna Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Sprawdz okablowanie i bezpiecznik od ABSu
omin Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 A właśnie:) bo dziś szukałem bezpiecznika od abs:D który to ?? bo po "niemieckiemu" pisze:)
DragonGTI Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Szukaj cos ze skrótem ABS a jak nie to sprawdzaj po kolei wszystkie i tez bedzie, przy okazji moze jakis inny spalony znajdziesz
omin Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 Bezpiecznik ok. jutro sprawdze czujniki w kołach. Gdzieś wyczytałem, że jak tylne koło wpada w poślisk to czujnik nie wykrywa obracającego sie koła, albo jest za daleko. Czy coś takiego... Ponieważ wszystkie systemy zawieszają sie TYLKO na naprawde śliskiej nawierzchni.
wrclaguna Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 A właśnie:) bo dziś szukałem bezpiecznika od abs:D który to ?? bo po "niemieckiemu" pisze:) Opis masz na FORUM wystarczy poszukac http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=59375.15 To normalne ze na sliskiej nawierzchni bedzie ci swiecił ESP Kasowałes błędy ? Jakie są teraz ?
omin Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2012 Wiem że będzie mrugał na śliskiej nawierzchni. Ale on mi mruga,a po chwili 3 sygnały i zapala sie esp i abs na stałe, a od ręcznego cały czas mruga. także wszystkie systemy sie zawieszają i musze na nowo odpalić auto. i zawsze ten sam błąd co podałem. Kolejny mechanik poległ;/;/;/;/ Twierdni że sie już nie załancza. Więc jade na śnieg gdzie ślisko i lód, a tu znów zawias................;/
wrclaguna Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 A był sprawdzany czujnik pod pedałem hamulca ?
omin Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Opublikowano 21 Lutego 2012 W dalszym ciągu zawieszają sie systemy..... pokazuje tylko jeden błąd: 1200 Napięcie zasilające zaworów ABS a możecie podpowiedzieć jak sprawdzić tą usterkę??
wrclaguna Opublikowano 21 Lutego 2012 Opublikowano 21 Lutego 2012 http://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-01200.html
Rekomendowane odpowiedzi