P.W. Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam, Właśnie minęło 70kkm i 4 lata od ostatniej wymiany rozrządu w mojej Audicy. Autko to A4 B5 1.6 ADP, bez klimatyzacji. Do tej pory bez problemów, wszystko (pompa, alternator, wspomaganie) działa jak powinno. Wymiany obiecał podjąć się zaprzyjaźniony mechanik, ja mam skompletować części. Nie chciałbym wdawać się w dyskusje na temat wyższości jednej marki zamiennika od drugiej, zależy mi tylko na potwierdzeniu lub poradzie jakie części będą potrzebne. Wytypowałem taki komplet: 1. Zestaw paska rozrządu SKF VKMA 01006 2. Pompa wody SKF VKPC 81402 3. Uszczelniacz wału 4. Pasek wieloklinowy CONTI-V MULTIRIBŽ 5 PK 1300 Do tego płyn do chłodnicy + filtry. Czy to odpowiedni zestaw? Co jeszcze będzie potrzebne lub co warto wymienić przy okazji (rolka prowadząca rozrządu?)? Czy wybrałem odpowiedni pasek wieloklinowy? Z góry dzięki za porady. Pozdrawiam, PW
longerooo Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 skoro kupujesz zestaw to masz już wszystko(rolki itp.) wg mnie lepszym rozwiązaniem było by kupić zestaw INA i pasek Conti:)
danio0x0x Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 też tak myślę jak kolega kup zestaw INA
ryszard1961 Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 W ADP pompa nie wchodzi w skład rozrządu.przy okazji wymień drugi pasek sprawdż w nim rolki napinaczy i w tym układzie masz pompę i możesz wtedy decydować czy ją wymieniać czy nie
Rekomendowane odpowiedzi