warsmi Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam serdecznie. Od dłuższego czasu mam problem z poziomowaniem xenonów. Kilak tygodni temu miałem bliskie spotkanie z dziką zwierzyną. Sarna uderzyła mi w lewy przedni błotnik i lampę. Lampa była cała. Chwilę potem zginęło mi poziomowanie xenonów. Jeździłem tak kilka dni a na wyświetlaczu nie pokazał się żaden komunikat o błędnie działających xenonach. Odbierając samochód od blacharza stwierdziłem, że na wyświetlaczu wyświetla się symbol wadliwie działającego poziomowania xenonów ....... i zaczęło się. Machanicy podpinali dwa razy dwa różne komputery i ani razu nie dało rady skomunikować się z funkcją poziomowania xenonów. Ostatnim razem zasugerowano mi, iż uszkodzeniu uległ moduł znajdujący się nad schowkiem umiejscowionym nad nogami pasażera. Kupiłem drugi na allegro, zawiozłem do mechanika, podpiął.... i nic. Wiem że pomysły moim mechanikom już się wyczerpały. Może ktoś miał podobna sytuację. Proszę o pomoc.
domin79 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 ..bezpiecznik nr.10 sprawdzałeś mam nadzieje w razie co pomocny link http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=164764.0
warsmi Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2012 Bezpiecznik sprawdzony. Mechanik sprawdzał również czy dochodzi zasilanie do modułu umieszczonego nad schowkiem po stronie pasażera.
domin79 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Bezpiecznik sprawdzony. Mechanik sprawdzał również czy dochodzi zasilanie do modułu umieszczonego nad schowkiem po stronie pasażera. ..i co stwierdził że dochodzi???? jeśli tak to problem leży po stronie lini-k skoro nie możesz sie z nim połączyć , można by na krótko od radyjka podciągnąć aha a z resztą modułów vag sie łączył
Marcino87 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Bezpiecznik sprawdzony. Mechanik sprawdzał również czy dochodzi zasilanie do modułu umieszczonego nad schowkiem po stronie pasażera. Mechanicy skoro mówisz że po zdarzeniu nic nie było a po odebraniu jest problem być może że coś jest odłącznoe nie podłączył jak rozbierał samochód i stąd problem. Musisz wyeliminować wszystkie metody. oi Być może że Twoi mechanicy mają tak dobre komputery że się nie łącza :gwizdanie: Proponuje wybrać się na przejażdzkę do Dominika domin79 a nie szukać innych mechaników z piotrkowa do niego nie masz daleko
warsmi Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zasilanie dochodziło do modułu. Komputer łączył się z pozostałymi funkcjami-tzn. wszystkie rzecz oczywista nie były sprawdzane.
domin79 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 ...no to pozostaje grubsze babranko w kabelkach zapewne poczytaj linka co podesłałem i sprawdzaj po kolei
warsmi Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2012 Pojechałem do trzeciego mechanika..... i usterka usunięta. Bez problemów podpięli się pod komputer, wykasowali błędy i poziomowanie działa. Ja to się mówi... do trzech razy sztuka.
Rekomendowane odpowiedzi