Jump to content
IGNORED

[ALL B7] Czy to dobra cena za opony 17

marda16

Recommended Posts

Ponieważ kupiłem teraz większe felgi 17cali więc rozglądam się za oponami do nich w rozmiarze 225x45x17,czy te opony z linku są w dobrej cenie czy szukać jeszcze lub poczekać do wiosny,w sklepach internetowych chcą za te ponad 500zł? :mysli:http://moto.allegro.pl/opony-225-45r17-bridgestone-i2047901726.html

Ja mam zaprzyjaźnioną wulkanizacje i taką oponkę mam za 150-200zł około 6-7 mm bieżnika, ja bym na twoim miejscu poszukał , ceny teraz są minimalnie niższe ze względu na sezon :>

Jeżeli interesują Cię dobre i sprawdzone opony,to myślę że będę mógł pomóc. Jaki budżet posiadasz na ich zakup,czy razem jest to 500zł? Podaj szczegóły i coś wybierzemy,teraz w sklepach internetowych są spore promocje.

Co do kupna opon to muszę poczekać aż sprzedam swoje felgi + opony 16-tki i będzie kaska, także na razie oglądam i czytam opinie akurat dziś rozmawiałem w wulkanizacji o oponach bridgestone z mojego linku i dostałem opinię owszem oponka 1-szej klasy z tym że sportowa i twardsza od np,michelin,pirelli także nie każdemu odpowiada ich twardość szczególnie na nasze drogi a w większości po nich jeżdżę także trochę mnie do nich zniechęcili :disgust: ale dzięki za chęć pomocy przy wyborze

ja też teraz szukam, ale jakoś w takich aukcjach nie chcą pisać o roczniku opon :)

kiedyś kupowałem używki i albo szumiały, albo były starsze, zawsze coś

ja Np. zdecydowałem się na Sava INTENSA UHP 225/45R17 91 Y, 375zł/szt, ale mogę odliczyć VAT i dochodówkę, więc wiadomo ile kosztują po odliczeniu 40kilku %

mają bardzo pozytywne opinie, jeżdżę na nowych SAVAch zimowych - super!!!

Też szukam letnich oponek 225/45/17 i chyba faktycznie najlepiej zdecydować się na nowe.Ten typ opon szybko się zużywa,weźmież znośną używkę 6mm,po sezonie masz 4 i robi się lipa.W Krispolu mają teraz Pirelli z 2010 roku po 410 pln i tak się zastanawiam nad nimi.To tylko 90 złotych więcej niż Nexeny N3000,nad którymi też myślę.

przeglądam opinie na forach i przeszukuję allegro i mam pewne typy ;opona asymetryczna,z rantem ochronnym mile widziana,indeks prędkości V lub W bo Y za twarde,będę chyba wybierał między

YOKOHAMA C.DRIVE 225/45/17

MICHELIN PILOT SPORT 225/45/17

MICHELIN PILOT PRIMACY 225/45/17

może coś jeszcze.Widzę że może warto skompletować takie oponki z pojedynczych lub parami bo są nowe do 300zł za szt. :mysli:

Ja kupowałem ostatnio Michelin Primarcy HP 225 ale na 50 / 17, 45 wg mnie jest za niskie. Płaciłem różnie Udało mi się dwie po 180zł kupić z 2011 roku, bieżnik 7mm jak nowa, reszta ceny od 220zł do 290zł. Wszystkie ceny z wysyłką oczywiście. Rocznik jedna 2008 reszta 2011. Pytaj o rocznik ! i czy sprawdzone ciśnieniowo. Dwie miałem z gulami po boku, na szczęści oddali mi pieniądze.

pewnie na profilu 50 wygodniej :good: czy te twoje HP też asymetryczne i jak się spisują?

Tak asymetryczne. Jestem bardzo zadowolony. Dla mnie Michelin jest bezkonkurencyjny, mięciutkie, cichutkie. 850zł za nową w sklepie coś znaczy. Montują z reszta takie opony nawet w porsche. No ale to takie moje widzi mi się.

chciałem się jeszcze dowiedzieć czy wybrać nowszy model http://www.oponeo.pl/dane-opony/michelin-pilot-sport-3-225-45-r17-91-y

czy starszy model http://allegro.pl/225-45r17-225-45-17-michelin-primacy-1x-i2055124066.html

jakie doświadczenia z nimi mieliście?

Ja jesienią kupiłem Michelin Primarcy HP 225/45-17 z datą 0711 prawie nówki (jeszcze cycki mają) w komplecie z 5 felgami S-line. Jak się będą sprawowały zobaczymy na wiosnę.