mireq Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Witam, jak zwykle pewnie nie w tym dziale, ale nic innego mi nie przychodzi do głowy, sprawa ma się następująco: posiadam jedno auto w leasingu na firmę i tą działalność zawiesiłem, faktury sobie przychodzą - ja je płacę itd, ale już niedługo będzie faktura wykupowa, i niechcę wznawiać tamtej działalności żeby tylko zakupić to auto. czy istnieje coś takiego jak wskazanie innego podmiotu który by mógł wykupić ten pojazd za tą pozostałą kwotę? czy wykupić może tylko użytkownik-leasingobiorca? nie mogę się dogadać z moją opiekunką z banku - więc zadaję pytanie tutaj dzięki z góry za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajk Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 przede wszystkim to powinieneśpoinformować leasingodawcę o zawieszeniu działalności.. :gwizdanie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mireq Posted January 12, 2012 Author Share Posted January 12, 2012 hm ok to jeszcze trochę wyjaśnienia, tą zawieszoną działalność ma mój kolega, z którym dogadałem się i zabrałem jego auto i płacę mu faktury, on banku nie poinformował na pewno o tym że zawiesza działalność, ale akurat myślę że to nie ma większego znaczenia dla mojego pytania, bo chcę wiedzieć czy w ogóle występuje taka możliwość - wskazanie innej firmy wykupującej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajk Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
mireq Posted January 12, 2012 Author Share Posted January 12, 2012 ok dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts