Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem z dławiącym się silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wczoraj pojawił mi się dziwny problem z A4. Jechałem nim na trasie ponad 100km i w trakcie tak jakby zadławił się 2 razy. Był to taki chwilowy spadek mocy. W samym mieście również mi się to zdarzyło a ostatecznie jak dojeżdżałem do parkingu zupełnie mi zgasł! Próbowałem odpalić, kręcił, kręcił i się nie uruchomił. Kilka minut mi zajęło jak go zepchnąłem na miejsce parkingowe po czy spróbowałem odpalić i uruchomił się od razu bez problemu, jak zawsze. Po tej akcji przejechałem jeszcze z 10km i jeszcze raz zdarzyło mi się to zadławienie... Co to może być? Czy to może być wina paliwa? Bo przyznam, że jeżdżę nim często i nie mam żadnych problemów z silnikiem, aż tu nagle po zatankowaniu pełnego baku takie rodzynki wychodzą. Tankowałem zresztą na sprawdzonej stacji na której tankuje już kilka lat, no ale..

Opublikowano

no tego się właśnie obawiałem, ale to zaczęło się nagle, bo wczoraj od rana jeszcze jeździłem sporo i nie było problemów, a po zatankowaniu tak się stało. Chyba wybiorę się jednak na tą wymianę, no i postaram się spalić jak najszybciej z połowę baku i dolać może 98E żeby go trochę przepalić.