Jump to content
IGNORED

[B5 ARM] Nie chce zapalić

hellowen

Recommended Posts

witam serdecznie mam problem a mianowicie podczas jazdy zgasl mi silnik i nie chce odpalic podczas krecenia rozusznikiem slychac takie lekkie strzelenie z tlumika ... co to moze byc macie jakis pomysl ?? silnik to 1.6 ben-gaz 96 rok auto stoi a nie mam cym do pracy dojechac ... :/

rozrzad zmienialem 1 tys kilometrow temu mam nadzieje ze to tylko to ... :/ [br]Dopisany: 17 Styczeń 2012, 15:03_________________________________________________rozrzad jest dobrze ustawiony swiece i przewody ok ... macie jeszcze jakies pomysly co to moze byc ?? :/

trudno określić co może z nią być,najlepiej jak byś miał kogoś, żeby podmienić i sprawdzić,pisze o tej przepustnicy- bo znajomy miał podobny objaw jak mu padła

a czy mogl pasc mi komputer ?? czekam na kabel az mi przysla ale jak mi zgasl po raz ostatni to cos lekko zasmierdzialo w kabinie :/ jakie sa objawy padnietego komputera ??[br]Dopisany: 18 Styczeń 2012, 18:51_________________________________________________sasiad "niby mechanik" powiedzial ze moze to byc sciety klina na wale bo niby jest zaplon dobrze ustawiony znaki tak pokazuja a on tlumaczyl ze jak bedzie chociaz minimalnny luz na tym klinie to juz nie zapali moze miec on rajce ?? bardzo prosze o rady bo autko stoi a ja pozyczonym do pracy jezdze :/

mi tak się stało że zgasł mi na gazie. Okazało się ze po 2ch dniach odpalił - zalało świece. Po prostu wjechałem w kałuże i parownik dostał odrazu zimnej porcji i wlało ciekły gaz.. Tak jakoś :) Tak mam pęknięte nadkole..