Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARM] Nie chce zapalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie mam problem a mianowicie podczas jazdy zgasl mi silnik i nie chce odpalic podczas krecenia rozusznikiem slychac takie lekkie strzelenie z tlumika ... co to moze byc macie jakis pomysl ?? silnik to 1.6 ben-gaz 96 rok auto stoi a nie mam cym do pracy dojechac ... :/

Opublikowano

mógł rozrząd przeskoczyc ( jak nie był zmieniony na czas to mogło pościnać zęby z paska )

Opublikowano
  • Autor

rozrzad zmienialem 1 tys kilometrow temu mam nadzieje ze to tylko to ... :/ [br]Dopisany: 17 Styczeń 2012, 15:03_________________________________________________rozrzad jest dobrze ustawiony swiece i przewody ok ... macie jeszcze jakies pomysly co to moze byc ?? :/

Opublikowano

może przepustnica :cool1:

Opublikowano

A może zdejmij na trochę klemę z akumulatora, czasem najprostsze środki są pomocne ale nie zawsze. :>

Opublikowano
  • Autor

to zrobilem na samym poczatku :) nie mam juz pomyslu :confused4:

Opublikowano

czy masz możliwość odpalenia na gazie?

Opublikowano
  • Autor

wlasnie nie ale wiem napewno ze na gazie mi zgasl ...

Opublikowano

myślę jednak ze to przepustnica

Opublikowano
  • Autor

a jesli mozesz napisac co dokladnie z nia moze byc bylbym wdzieczny :)

Opublikowano

trudno określić co może z nią być,najlepiej jak byś miał kogoś, żeby podmienić i sprawdzić,pisze o tej przepustnicy- bo znajomy miał podobny objaw jak mu padła

Opublikowano
  • Autor

a czy mogl pasc mi komputer ?? czekam na kabel az mi przysla ale jak mi zgasl po raz ostatni to cos lekko zasmierdzialo w kabinie :/ jakie sa objawy padnietego komputera ??[br]Dopisany: 18 Styczeń 2012, 18:51_________________________________________________sasiad "niby mechanik" powiedzial ze moze to byc sciety klina na wale bo niby jest zaplon dobrze ustawiony znaki tak pokazuja a on tlumaczyl ze jak bedzie chociaz minimalnny luz na tym klinie to juz nie zapali moze miec on rajce ?? bardzo prosze o rady bo autko stoi a ja pozyczonym do pracy jezdze :/

Opublikowano

a ja to bym sprawdził przekaźnik pompy paliwa. Numer 208 koło kolumny kierowniczej. Mógł zaśmierdzieć jak się spalił i tu by sie nawet zgadzalo

Opublikowano
  • Autor

znaczy sie wczoraj sprawdzalem czy pompa dziala i dzialala bez zarzutow ... ale sprawdze jeszcze ten przekaznik ...

Opublikowano

ale w sumie głupio gadam bo na gazie zgasł.. Nie wiem gdzie u Ciebie, ale u mnie czujnik halla jest przy glowicy. Stawiałbym na to. Btw, sprawdzałeś iskre?

Opublikowano
  • Autor

tak wymienilem swiece przewody pokrywe palucha i kopie tak ze konia by zabilo :D

Opublikowano

albo rozrząd albo zapłon, ja bym szukal tylko w tych dwóch kategoriach.

Opublikowano

mi tak się stało że zgasł mi na gazie. Okazało się ze po 2ch dniach odpalił - zalało świece. Po prostu wjechałem w kałuże i parownik dostał odrazu zimnej porcji i wlało ciekły gaz.. Tak jakoś :) Tak mam pęknięte nadkole..