szkopek Opublikowano 21 Stycznia 2012 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Witam, chodzi o wtryski od TT 225KM do 1.8T APU Przegrzebalem forum i nic nie znalazlem odnosnie wtryskow od TT 225KM,co by mnie interesowalo. :[ Kolega oddal mi wtryski od TT tylko krotkie------a sa i dlugie. Mam zamiar je zmienic,tylko jest maly problem.Obecnie w kolektorze mam orginalne takie jakie ida w APU - dlugie wtryski. Wiec powinny isc takie(chyba): Dlugie od TT:99-02 w A3 od 97-00 i A4 od 96-01 z kodami sil;AMU,BAM,APX Nr.06A 906031J -niebieskie-386cc A dostalem wlasnie te: Krotkie wychodzily w TT:99-02,03-06 i w A3 od 01-03 z kodami sil;AMU,BAM Nr.06A 906031BC -szare-386cc Krotkie tez wychodzily w A4 1.8T 190KM BEX 320cc i tam jest taki sam kolektor jak w APU.Chodzi mi o wysokosc stopki kolektora. Wiec czy moga isc dlugie i krotkie w ten sam kolektor.?Uwzgledniajac oczywiscie zmiane gniazda wtrysku (plastiku) Obecnie stary zestaw od gory gniazda wtrysku (gory kolektora) do konca wtrysku (gdy jest wlozny) wynosi 44mm. A jak wloze ten ktotki wynosi 28mm. Wiec jest ktotszy o 16mm. Na chlopski rozum to powinienem utrzymac ten sam wymiar co mam 44mm. Bo napewno, ma to znaczenie, z jakiej wysokosci podawane jest paliwo.Czy moze sie myle.? Albo sa na to jakies normy?Czy moze ktos juz to przerabial? Czy moze trzeba szukac dludich? Duzo pytan i prosze o odpowiedzi. Wszelkie uwagi<>rady mile widziane.
lelum Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Powiem tylko z doświadczenia-- kumpel w b6 AMB miał seryjnie krótkie, po założeniu długich z s3 i programie również jest gitara.
grzes1150 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Powinny spasować bez problemu. Zakładaj i wal program
szkopek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2012 ok wiec tak jak mowicie tak bedzie zrobione............ dzieki...
Rekomendowane odpowiedzi