dlugi201 0 Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Witam mam taki problem muszę wymienić pierścień magnetyczny impulsatora znajdującego się w skrzyni. I pytanie czy już ktoś to robił? Czy trzeba wyjmować skrzynie i rozbierać aby flansza od przegubu (nr 1 na rysunku) wyszła? i zdemontować obudowe (nr 2 na rysunku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOLI 2 Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 Nie wiem czy w B6 czegoś nie zmienili,na oko widzę,że nie, ale w B5 element który jest na zdjęciu wychodzi bez większego problemu. Element półosi wystający se skrzyni zamocowany jest w mechanizmie różnicowym w identyczny sposób jak przegub zewnętrzny.Po prostu trzeba go mocno szarpnąć,podważyć jakąś breszką,puknąć młotkiem...Technika dowolna... U mnie tak wyszło i nic nie urwałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
dlugi201 0 Posted January 26, 2012 Author Share Posted January 26, 2012 Tak myślałem że trzeba zrobić ale nie byłem pewien i widocznie za delikatnie to robiłem musze wziąść większą breszke i większy młotek :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszka 1 Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 Tak myślałem że trzeba zrobić ale nie byłem pewien i widocznie za delikatnie to robiłem musze wziąść większą breszke i większy młotek :> Bardzo prosze http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=229634.msg2759361#msg2759361 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dlugi201 0 Posted January 26, 2012 Author Share Posted January 26, 2012 Tak myślałem że trzeba zrobić ale nie byłem pewien i widocznie za delikatnie to robiłem musze wziąść większą breszke i większy młotek :> Bardzo prosze http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=229634.msg2759361#msg2759361 Wielkie dzięki szukałem tyle i nie znalazłem tego bardzo pomocne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts