Krzysztof Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam, 2 tyg temu odebrałem auto od mechanika po średnim remoncie silnika jak on to nazwał. Rozpadła się tulejka na korbowodzie na 3 cylindrze. Została wymieniona korba z tłokiem, wszystkie tulejki, pierścienie, uszczelniacze pod pompkami, cała masa uszczelek i uszczelniaczy, panewki korbowodowe, uszczelka pod głowicę. Olej Motul 5w40, wymieniony przy płyn chłodniczy, filtr oleju, filtr paliwa oraz sprawdzone świece żarowe. Moje pytanie: Ile czasu docierać silnik i po jakim czasie wymienić olej? Nie zapytałem chłopa
Krzysztof Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2012 mechanik nic ci nie powiedział?? Nie zapytałem chłopa Właśnie nie wiem dokładnie.. z tego co ktoś mówił to przez pierwszy tysiąc jeździć bardzo spokojnie, często zaglądać pod maskę w poszukiwaniu wycieków, często sprawdzać olej a także wymienić go wcześniej(np po 5000km?)
mech15 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Dzwoń do niego, on to robił to, ci powie co i jak
christopherek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 przede wszystkim zagladaj i sprawdzaj wycieki bo w razie czegoś masz gwarancję na usługę i będzie poprawiał
Rekomendowane odpowiedzi