Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Słabe podświetlenie zegarów (biały) - II lift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie czy da się jakoś rozjaśnić zegary, ponieważ u mnie mimo to, że pokrętło jest na max to i tak świecą słabiej niż w innych audi co może być nie tak?

Czy jest jakaś regulacja za pomocą Vaga?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,w moim A6 C5 ten sam problem zmieniałem licznik i stary jaśniej świecił,zna ktoś rozwiązanie tego problemu ?

Opublikowano

Jak duza jest roznica? Moze poprostu diody daja mniej swiatla niz 'zarowki' ktore byly stosowane we wczesniejszych rocznikach?

W nocy ladnie widac podswietlenie czy jest niemrawe??

Opublikowano

Jeżeli macie liczniki z A6C5 to jedynie wlutowanie potencjometru ze starego licznika a4 rozwiąże temat

Sam mam licznik z A6 i fakt jest trochę ciemniej, szczególnie jak na dworze jest "szarówka"

Opublikowano

Mam A6 C5 z 2002 był tam licznik z połową fisa ale już białe podświetlanie a zmieniłem go na taki z pełnym fisem i tu i tu podswietlanie jest na diodach nie żarówkach,a teraz świeci znacznie słabiej,może coś z kodowaniem ?

Opublikowano

W A6 masz regulację bodajże w okolicy przełącznika świateł, może tam masz skręcone do minimum

Mam A6 C5 z 2002 był tam licznik z połową fisa ale już białe podświetlanie a zmieniłem go na taki z pełnym fisem i tu i tu podswietlanie jest na diodach nie żarówkach,a teraz świeci znacznie słabiej,może coś z kodowaniem ?

Opublikowano

Nie no tam ustawione jest na max.

Opublikowano
  • Autor

Ja właśnie sprawdzałem w audicy z mojego roku i tam jest bardzo intensywna biel zegarów a u mnie taki przygaszony i pokrętło sciemniacza na max ustawione :confused4:

Od czego zależy ta żywsza barwa to nie wiem ale widzę, że nie tylko ja tak mam :mysli:

Opublikowano

Ogólnie w tych licznikach jest zamontowany fotorezystor, który odpowiedzialny jest za automatyczne ściemnianie i rozjaśnianie zegarów i elementów deski. Znajduje się on na prędkościomerzu (kółko w okolicy 0), jak poświecisz w to miejsce latarką to zegary się rozjaśnią

Tak już to wymyślili inżynierowie z Audi, ażeby w nocy zegary za mocno nie iluminowały

Nie no tam ustawione jest na max.

Opublikowano

A wiesz może czy da sie to jakoś wyłączyć ?

Opublikowano
jak poświecisz w to miejsce latarką to zegary się rozjaśnią

A nie odwrotnie? Jak poswieci sie latarka to powinny sie sciemniac, a jak zasloni sie to powinny rozjasniac... :mysli:

Opublikowano

Jest tak jak pisałem,

jak poświecisz w to miejsce latarką to zegary się rozjaśnią

A nie odwrotnie? Jak poswieci sie latarka to powinny sie sciemniac, a jak zasloni sie to powinny rozjasniac... :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe czy jest tak jak mówisz, chyba pójdę to sprawdzić zaraz :wink4:[br]Dopisany: 20 Luty 2012, 18:55_________________________________________________I po teście z rezultatem negatywnym czyli brak reakcji na światło :no:

Czyli co, rezystor spalony? :mysli:

Opublikowano

A licznik masz z A6?, u mnie z A6/2002 działa jak pisałem

Ciekawe czy jest tak jak mówisz, chyba pójdę to sprawdzić zaraz :wink4:[br]Dopisany: 20 Luty 2012, 18:55_________________________________________________I po teście z rezultatem negatywnym czyli brak reakcji na światło :no:

Czyli co, rezystor spalony? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Nie z B5 ale po drugim lifcie z białymi zegarami fabrycznie i jest takie kółko na prędkościomierzu obok 0 ale żadnej reakcji a u brata nawet w ciemnym garażu zegary lśnią bielą aż miło nie to co u mnie :blink: