Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Demontaż tunelu środkowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim tunelu są dziury po telefonie więc zamierzam kupić jakiś tunel środkowy w kolorze black soul w dobrym stanie. Ma ktoś może na sprzedanie? Na co muszę zwracać uwagę przy zakupie? Na pewno na kolor:) i na co jeszcze? czy jest pod nawigację czy nie? Ja mam radyjko concert II. Czy jest miejsce na podłokietnik? Czy może być to np tunel od audi b7? Proszę o odpowiedź na te pytania.

Główne moje pytanie jest takie czy ma ktoś jakiś opis demontażu tunelu środkowego do audi a4 b6? Oczywiście najlepiej po polsku i ze zdjęciami ale jeśli ktoś miałby jakikolwiek opis lub zrobiłby taki opis i wrzucił do tego tematu byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki za pomoc i pzdr.

Opublikowano

Po pierwsze poszukaj na forum bo było już wiele na temat demontażu.

Tunel pasuje też z b7 jest identyczny. Są dwa rodzaje pod 2DIN czyli pod np RNS lub zwykły.

Demontaż nie jest skomplikowany,zaślepki po bokach ścigasz odkręcasz śrubki, ściągasz gumki w środku(w kieszeniach kolo zapalniczki) tam tez są śruby, musisz wyciągnąć radio itd będziesz widział gdzie jeszcze trzyma.

Na podłokietnik zawsze jest miejsce.

Opublikowano
  • Autor

Przed chwilą dzwoniłem spytać o jeden z tuneli na allegro i facet powiedział że to nie ma różnicy czy pod 2 din czy zwykły bo to się do tunelu jakiś plastik montuje i dopiero do tego plastiku radio 2 din lub zwykłe zależnie od tego jaki plastik się zamontowało. Prawda to czy nie? Przymierzam się do kupna jeszcze dziś więc proszę o szybką pomoc

Dzwoniłem po inny tunel i następny sprzedawca znowu powiedział mi że jest różnica i że wie że z 1din można przerobić na 2 din ale czy z 2 din na 1 din to już nie wie. Mówił też coś że jest różnica w popielniczce że w 2 din jest bardziej wystająca a w 1 din mniej. Prawda to? PomóżCie bo nie chcę kupić złego tego tunelu.

Opublikowano

Przed chwilą dzwoniłem spytać o jeden z tuneli na allegro i facet powiedział że to nie ma różnicy czy pod 2 din czy zwykły bo to się do tunelu jakiś plastik montuje i dopiero do tego plastiku radio 2 din lub zwykłe zależnie od tego jaki plastik się zamontowało. Prawda to czy nie? Przymierzam się do kupna jeszcze dziś więc proszę o szybką pomoc

Dzwoniłem po inny tunel i następny sprzedawca znowu powiedział mi że jest różnica i że wie że z 1din można przerobić na 2 din ale czy z 2 din na 1 din to już nie wie. Mówił też coś że jest różnica w popielniczce że w 2 din jest bardziej wystająca a w 1 din mniej. Prawda to? PomóżCie bo nie chcę kupić złego tego tunelu.

kolego drugi sprzedawca ma 100% racji...a pierwszy kłami jak z nut...

a resztę poszukaj w dziale "zrób to sam" tak jest to pisane...

...dodam tylko, że tunel 1DIN trzeba dociąc pod kosz 2DIN, bo one też się różnią i tu już jest różnica mega znacząca

Opublikowano

tydzien temu przekladalem tunel z b7 do b6 z miejscem na dwa kubki,wszystko prawie pasuje tylko jest problem z zaciagnieciem hamulca recznego ociera o konsole i musze zalatwic reczny z b7 jest inaczej wygiety bardziej do srodka a w b6 w prawa strone...no i zapalniczka jest w innym miejscu po lokietnikiem..

Opublikowano

tydzien temu przekladalem tunel z b7 do b6 z miejscem na dwa kubki,wszystko prawie pasuje tylko jest problem z zaciagnieciem hamulca recznego ociera o konsole i musze zalatwic reczny z b7 jest inaczej wygiety bardziej do srodka a w b6 w prawa strone...no i zapalniczka jest w innym miejscu po lokietnikiem..

ale Ty wymieniłeś tunek na USA a nie na zwykły z B7, stąd te różnice :hi:

Opublikowano

tak na tunel usa..