Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jaki licznik montowany był w A3 2000 rok 19.TDI AHF ?Jak zmienić mile na km ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam nadzieje ze temat nie bedzie uznany za niezgodny,poniewaz jest próba rozwiazania problemu a nie oszustwa w celu zarobkowym.Będąc w PL nie pisałbym tylko juz było by uporządkowane.

(A3 1.9 TDI AHF 2000 rok W reg )

Kupiłem dziś jeszcze jedna A3,prawie za pół ceny (2400 funtow).Dlaczego tak tanio ? Wyswietla przebieg prawie 1000000 mil ... Sprawa jasna...Jakiś Pakistan próbował cofnac licznik i nie bardzo wyszło...Ze wzgledu na wyposarzenie zostawiłbym ja dla siebie...Auto ma posiada ksiażke serwisowa i jesli jest prawdziwa to 5 mcy temu miało zrobione 160 tys mil,wiec całkiem sporo.. W ostatnim przeglądzie ma wbite 156 tys - 6 mcy temu

Moge kupić używany licznik z nieznanym przebiegiem który nie bedzie mi pasował do przebiegu wbitego w ostatni przegląd.Jesli bedzie mniejszy to nie przejdzie kolejnego przegladu ponieważ w UK kazda stacja diagnostyczna sprawdza i rejestruje kolejny przeglad w systemie nie usuwajac poprzedniego (tak bynajmniej twierdzą).Wiec jak kupie nowy licznik to bede musiał go i tak przestawić.Albo w ASO albo własnymi siłami (mam pewnie pojecie o programowaniu pamieci)

Po co kupować nowy skoro mozna spróbować reanimować stary.Chciałbym sie dowiedzieć jaki licznik był montowany w modelu z roku 2000.Miedzy zegarami nie ma zadnych oznaczen (UK NSI) wiec wskazywało by to na VDO.Ale czy VDO old czy new ? Jest to licznik z białymi cyframi oraz wyswietlaczem (otwarte dzwi,OK,OIL,temp ....) Dodam ze jest wersja przed liftem ale OBD2 jest juz pod kierownica i deska tez "jakaś nowsza"

Jaki to licznik ?

Czy wie ktoś jaki rodzaj pamieci w nim siedzi ? 93C86 ?? czy może 93C66

Pytania dotyczące mojej oficjalnej niuni:

Czy jeśli zaadaptuje vagiem kolejna zmiane oleju na 10 (10 tys km) to wyswietli mi sie za 10 tys mil czy za ok 6 tys ( ok 10 tys mil).Chodzi mi oto czy to tylko cyfry,czy może licznik sam to policzy ? Czy sam musze policzyć ?Czy jest osobny vag pod auta z "milowe" ,a może jest w nim jakaś opcja ?

Jak vagiem zmienić mile na km w wyswietlaczach ?

Z góry wielkie dzięki za wszelkie pomocne sugestie.Jeśli ktoś zamierza pisać ze to próba oszustwa to prosze nie pisać nic...lub skasować posta.

Pozdrawiam

z1.jpg

Opublikowano

AUDI

A3

8L0919860A - Audi A3 VDO with 93C66 EEPROM

8L0919860D - Audi A3 with 93C66 - VDO110.008.894/001