Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Włamanie - Ubezpieczenie i Naprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

właśnie odkryłem, że do mojej audicy ktoś próbował się pod blokiem włamać. Do atua nie zaglądąlem od 2 dni, więc stało się to pewnie zeszłej nocy. Nie będę pisał jak jestem wkurwiony i wogóle, ale potrzebuje pomocy.

Mam wyłamany zamek od w drzwiach od strony kierowcy (nie mogę przekręcić kluczyka, ale z pilota się zamyka całość). DO tego dużą dziurę poniżej zamka na wylot przez blachy.

Zlodziej probowal odpalic auto, ale chyba cos go wystraszylo bo z auta nic nie zniklo (nawet radio). Stacyjke mam rozwalona (wyciagniety srodek etc.) Petla od immobilajzera jest cala, ale kabelki sa z niej wyrwane.

1. Czy jesli podlacze kabelki do petli i wloze kluczyk to immobilajzer zadziala i auto odpali ?

2. Jak miec lepszy dostep do tych kabelkow bo nie moge sie tam dostac.

3. Jak zadzialac z ubezpieczeniem i gdzie robic auto ? Mam cale Autocasco z pelnym pakietem, za ktore zaplacilem kupe kasy i chce z tego skorzystac. Chce aby zrobili to szybko i porzadnie oraz aby kasa pokryla koszta naprawy od PZU. Isc z tym do ASO ? We Wroclawiu.

Rano przyjedzie policja zrobic ogledziny, a z PZU dopiero chyba w poniedzialek ktos bo maja jakas awarie systemu, jeszcze jutro bede do nich dzwonil.

Co mam robic? Pomozcie.[br]Dopisany: 12 Kwiecień 2008, 01:51 _________________________________________________Rano byla policja spisali co widzieli, a z PZU musze czkeac do poniedzialku. W ASO powiedzieli mi, ze na wklady zamkow bede czekal dwa tygodnie wiec bede musial zastosowac jakies dorazne rozwiazanie. Drzwi podobno do wymiany...

http://img209.imageshack.us/my.php?image=drzwikierowcykm5.jpg

http://img209.imageshack.us/my.php?image=stacyjkagu3.jpg

CO robic ? ;(

Opublikowano

najlepiej nie grzeb w stacyjce..oddaj auto do ASO niech naprawiają.Na stacyjkę poczekasz nie dłużej jak 2 dni.Płat drzwi oczywiście do wymiany..i rób bezgotówkowo..

postaraj się o samochód zastępczy..

Opublikowano
  • Autor

Co znaczy bezgotowkowo ? Z tego co widze PZU nie ma z ASO we Wroclawiu podpisanego porozumienia. Co do wkladow to powiedzieli mize bede musial czekac 2 tygodnie, bo to z fabryki zamawiaja.

Opublikowano

ale ciebie nie interesuje jakie umowy ma podpisane pzu, idziesz do salonu zostawiasz auto, mowisz, ze ma byc rozliczone bezgotowkowo z ubezpieczycielem i koniec. aso naprawia auto a rachunek pokrywa ubezpieczalnia.

Opublikowano
  • Autor

A zastepcze auto jak wysepic i jakie to najczesciej jest ?

Opublikowano

z autem zastepczym czesto sa problemy i to przez sady, jutro bede wszystko wiedzial bo mam wlasnie szkolenie zwiazane z wypozyczeniem aut.[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2008, 14:20 _________________________________________________wiec z autami zastepczymi jest duzy problem, jezeli ktos prowadzi gzialalnosc gospodarcza to wowczas auto ma na firme co łaczy sie z tym, ze wrazie wypadku/kolizji moze wynajac auto zastepcze. gorzej maja osoby, ktore maja auto dla przyjemnosci, wowczas musza wykazac, ze auto zastepcze jest im niezbedne i poruszanie sie innymi srodkami transporu jest niemozliwe

Opublikowano
  • Autor

ja mam to auto na swoja firme. Ale to audi daje auto zastepcze czy pzu ?

Opublikowano

salon a koszt pokrywa ubezpieczyciel

Opublikowano
  • Autor

Ok, wiec co mam dokladnie mowic i jak to zlatwic bo jutro przychodzi rzeczoznawcza.[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2008, 23:05 _________________________________________________Ok byl rzeczoznawca, jutro jade do likwidacji szkod a potem z papierkiem do audi. Ja mam pelen pakiet ubezpieczenia z autocassco i assistance standard i mini. Nie wiem czy kupowalem jakis dodatkowy pakiet na auto zastepcze, ale prawdpodobnie nie. Czy w takim przypadku jest szansa na zastepcze ?