Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Jak wyjąć stacyjkę seat ibiza 94r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma problem z moim drugim samochodem i proszę o pomoc ..

czy do zmiany stacyjki w seacie trzeba mieć specjalny ściągacz czy są jakieś inne możliwości ściągnięcia stacyjki z kolumny...

Opublikowano

Ja ostatnio walczyłem z polo 6n z stacyjką i nie byłem jej w stanie przełożyć. Skończyło się na zmianie całej kolumny - de facto chyba prostsza sprawa.

Opublikowano
  • Autor

Więc tak sytuacja wygląda tak ogólnie do tego jest potrzebny ściągacz ale że się wycwaniłem zdjąłem całą kolumnę po czym wybiłem to przecinakiem i zeszło ...Mam następujące pytanie czy wymienić stacyjkę czy kupić samą kostkę i wkład od stacyjki bo jak ją oglądałem to tam nic więcej nie przychodzi ....

Opublikowano

no czyli zrobiłeś jak ja :) mam całą kolumnę do polo 6n2 z stacyjką i kluczykiem podejrzewam ze to to samo co ibiza jak chcesz to pisz na PW

Opublikowano
  • Autor

nie dzięki już mi nie potrzebne kupiłem wkład stacyjki z kluczykami i kostke stacyjki koszt 38 i wszystko gra łichhuuuu ci na szrotach zdzierają chcą 100.....150zł a można kupić obudowę nowa kostkę nowa i wkład nowy i co 80zł i nowyyyyy ......skręciłem i elegancko odpala tylko muszę jeszcze raz rozkręcić bo jak skręcam to klakson trabiiiii a mam jeszcze jeden problem potrzebuje zdjęcie do podłączenia kostek do tego całego mechanizmu od kierunków długich i wycieraczek bodajże sa tam 4 kostki mam je chyba zle podłączone bo jak mam odpalony i włączam mijania to rozrusznik brzeczy co to moze byćccc..

Opublikowano

Witam też mam taką Ibize i mam takie pytanie bo od jakiegoś czasu jest taki objaw że podczas odpalania (przekręcam kluczyk a rozrusznik załapuje dopiero po jakimś czasie z takim opóźnieniem ) czy to może być przyczyna uszkodzonej kostki stacyjki,czy przyczyny szukać gdzieś w automacie rozrusznika :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

kostka albo rozrusznik barto obejrzeć może szczotki się kończą powiedz jak to wygląda przekręcasz i dopiero po chwili zapala czy przekręcasz i wogle nie odpala ja muszę też wyciągnąć rozrusznik bo mi się wiesza

Opublikowano
kostka albo rozrusznik barto obejrzeć może szczotki się kończą powiedz jak to wygląda przekręcasz i dopiero po chwili zapala czy przekręcasz i wogle nie odpala ja muszę też wyciągnąć rozrusznik bo mi się wiesza
przekręcam kluczykiem do oporu czekam około 2-3 sekund i zaczyna rozrusznik kręcić ( nie za każdym razem tak jest raz odpala od razu a czasami trzeba jeszcze raz kluczykiem przekręcić )
Opublikowano

Ja bym jeszcze sprawdził wszystkie podłączenia do rozrusznika czy nie są skorodowane i czy jest dobra masa. No albo kończy się rozrusznik.

Opublikowano
  • Autor

Ja też muśże wyciągnąć rozrusznik bo mi się wiesza ........

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam chce zmienić olej w seacie jaki polecacie do diesla 1.9 td chyba był zalewany lotosem

Opublikowano
  • Autor

Mały modzik zrobiłem w seacie miałem komplet siedzeń z tapicerka na sprzedasz a ze nie sprzedaje sie a fotel w seacie zarwany to wymieniłem od a4 fotelik trochę spawania ciecia i i elegancko aż chce się jeździć