Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Silniczek regulacji klapy centralnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam takie jedno pytanko. Czy w wersji angielskiej audi A4 silniczek regulacji klapy centralnej (czyli silniczek który otwiera nawiew przez kratki na kabine) jest taki sam jak w standardowej wersji tego samochodu (tej z kierownica po lewej stronie:))?? Drugie pytanie, to czy wymontowanie tego silniczka z "anglika" jest bardzo skomplikowane czy też nie i czy ten silniczek znajduje się po stronie kierownicy czy też kolo schowka??[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2008, 12:39 _________________________________________________Witam ponownie. Zakupiłem ten silniczek z angielskiej wersji audi A4 i wyglada na to że jest prawie taki sam. Pisze prawie ponieważ jest jednak malutka różnica. Po pierwsze silnik ma końcówke koloru zielonego a nie niebieskiego, po drugie nr silniczka ma końcówke 038 a nie 028, po trzecie troszku inne jest samo ciegno pociągające za ramie klapy. Poza tym wszysko wydaje sie byc takie samo.W środku położenie silniczka, sterownika i zębatek jest identyczne, połączenia kabli i ch kolory również takie same jak w zwykłej wersji samochodu (tzn z kierownicą po lewej stronie). Teraz jeszcze tylko muszę zdemontować stary silniczek i sprawdzić czy wszystko bedzie psaowało tak jak trzeba. Jak już to zrobie to napisze czy silniczek sterowania klapy centralnej od anglika w 100% pasuje do naszej wersji samochodu.Pozdrawiam

Opublikowano

Przerabiałem ten temat, będzie pasować. :th:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki

[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2008, 10:03 _________________________________________________Hejka. Zgodnie z obietnicą i dla tych którzy kiedyś mogą mieć dylemat, pisze na temat montażu zakupionego przeze mnie silniczka regulacji klapy centralnej. Przypomne że silniczek został wykręcony z angielskiej wersji audi A4 z silnikiem 1,8T. Jak juz wczesniej pisałem silniczek wizualnie był niemal taki sam jak ten który był w mojej "czwóreczce".Jednak to co najbardziej się rzucało w oczy i nie dawało mi spokoju to sama dzwignia pociągająca za ramię otwierające klapę nawiewu, która była nieco inna niż ta w moim oryginalnym silniczku. Jak się okazuje ta różnica nie ma najmniejszego wpływu na zamontowanie i płynną pracę silniczka, jednak nie domyka klapy nawiewu do samego końca. W tym celu konieczne jest przełożenie wszystkiego co jest wewnątrz obudowy silniczka (tzn. silnika i sterownika) do oryginalnego silniczka regulacji klapy centralnej. Po przełożeniu tych "wnętrzności" wszystko jest już tak jak trzeba i silniczek pracuje bez zarzutu:) Więc gdyby ktoś się wachał czy brać takie silniczki od "anglika: to mówię odrazu że nie ma czego się bać i można śmiało kupować. Pozdrawiam. [br]Dopisany: 17 Kwiecień 2008, 23:19 _________________________________________________Aha ma jeszcze takie pytanko. Czy da się coś zrobić żeby ten silniczek działał trochu ciszej bo wydaje mi się że go za bardzo słychac?????????????????????Czy jeżeli posmaruje w środku wszystko to będzie ciszej pracował??

Opublikowano

Siemka

Jak możesz to napisz jakie objawy miałeś przy uszkodzonym silniczku?

Ja mam taki problem że z centralnych kratek dmucha mi bardzo gorące powietrze a jak przełączę na szybę lub nogi to już jest takiej temperatury jak ustawione na klimatroniku.

Opublikowano
  • Autor

U mnie z ciepłym czy zimnym powietrzem nic się nie działo. Działało tak jak powinno, czyli jak miało być zimne to było zimne a jak miało leciać ciepłe to leciało ciepłe.Problem mój polegał na tym, że przez kratki w desce nie leciało powietrze na kabine (działało tylko na nogi i na szybe). Generalnie silniczek wogóle nie pracował.Kilka razy próbowałem przywrócić go do życia ale wszelkie naprawy pomagały na dwa góra trzy dni a potem ponownie się zacinał i koniec.U Ciebie pewnie będzie problem z silniczkiem który otwiera ciepłe i zimne powietrze. Sprawdzałeś to już na VAG-u?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

VAGa mam i jedyne co mogę powiedzieć to że nie mam błędów i mam prawidłowy kąt wtrysku.

Czy działanie klap mogę sprawdzić w VAGu obserwując ich położenie?

PS. Zaraz poczytam pomoce nt. VAGa i może coś tam znajdę.

Dzięki

Pozdro