Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Navi RNS-D - problem z mapami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam Navigation+ typu RNS-D. Samochód to Audi A4 B5, rok produkcji 2000. System RNS-D jest fabrycznie zamontowany. I teraz pytanie. Nigdzie w wyszukiwaniu nie znalazłem jasnej odpowiedzi.

- Jaką dokładnie płytę z nawigacją powinienem kupić, żeby to działało?

- Gdzieś obiło mi się o oczy, że nie ma map Polski do tej nawigacji. Czy to prawda?

- Gdzieś wyczytałem, że są nawigacje DX i non-DX. Wszędzie można kupić mapę Polski do DX, ale nigdzie nie ma do non-DX.

- Czy jest jakaś możliwość, bez większej ingerencji w auto, zmienić non-DX na DX? Czy to jest właśnie różnica pomiędzy RNS-D i RNS-E?

Być może moje pytania są dziwne, ale jestem nowy jeśli chodzi o fabryczne nawigacje w samochodzie.

Opublikowano

Ad. drugi myślnik - nie ma mapy Polski do non-DX - małem A6 rocznik '99 właśnie z nonDX i niestety nic się nie dało zrobić. Straciłem masę czasu na poszukiwania w necie i żeby oszczędzić Ci tego samego radze odpuść poszukiwania mapy do nonDX. Nawiasem mówiąc nie wiem czy zmiana na DX to gra warta świeczki. Autonomiczne nawigacje, te które kupuje sięw sklepach z ospowiednim programem (u mnie Automapa) sa o niebo lepsze niż te w DX a używany moduł DX z tego co widziałem na Allegro to ~1.000 PLN

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. Temat już zbadałem mocno. Kupuję moduł DX i podmieniam przedni panel, żeby wszystko pasowało. Najświeższe mapy powinny mi wystarczyć choć są bardzo drogie. Wiem, że nie ma to porównania do AutoMapy, ale nie jestem taksówkarzem czy kurierem, a lubię mieć wszystko oryginalne i fabryczne, więc możliwość posiadania nawigacji wbudowanej fabrycznie w pulpit samochodu jest silniejsza niż zdrowy rozsądek każący dać sobie spokój z tą zabawą ;-)