Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z elektronika b7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio nabyłem b7 po kolizji, po doprowadzeniu wszystkiego z zewnątrz do porządku przyszedł czas na wymianę poduch.

Wszystko ładnie pięknie przełożone i itp, czas na probe, po podłączeniu aku świeci klimatronik który na nic nie reaguje, świeci się oświetlenie pod nogami w boczkach. Po przekręceniu kluczyka cisza nie działają liczniki nie podświetlają się kratki nawiewu ani przyciski w boczkach, klimatronik można ustawić tylko tak aby nadmuch był na przednia szybę na full i nic więcej, szyby i lusterka działają choć nie są podświetlane przyciski, navi działa choć potrzebuje kodu, wcześniej po odłączeniu aku i ponownym podłączeniu działała bez wpisywania kodu,, podświetla się multifunkcja oraz działają światła i parktronic. Poradzi ktoś w tej nietypowej sprawie? czy jest to winna w słabym aku, czy może któraś kostka nie jest podpięta? poradźcie coś bo nie wiem co jest halo:cry:odłączenia auta od aku na cala noc tez nie przyniosło rezultatów...

Opublikowano

szukaj glownego bezpiecznika w skrzynce ecu

Opublikowano
  • Autor

kompa jeszcze nie podłączałem, bezpieczniki spr i niby wszystko jest ok:whistling:

Opublikowano
kompa jeszcze nie podłączałem, bezpieczniki spr i niby wszystko jest ok:whistling:

Podłącz kompa i sprawdz błędy bo tak nic nie zdziałamy .

Podjedz gdzieś na SPOTA i niech ktos z VAG-uje ci auto :wink:

Opublikowano
  • Autor

nie widzi mi się jazda samochodem który ma tak popieprzone z elektronika:whistling:

podłączymy kompa i zobaczymy co wyskoczy, pytałem się elektronika to on rzucił odp ze któraś kostka nie jest wpięta... dziwne ze nie działa podświetlenie szyb i lusterek gdy to nie było ruszane:whistling:

Opublikowano

nie widzi mi się jazda samochodem który ma tak popieprzone z elektronika:whistling:

podłączymy kompa i zobaczymy co wyskoczy, pytałem się elektronika to on rzucił odp ze któraś kostka nie jest wpięta... dziwne ze nie działa podświetlenie szyb i lusterek gdy to nie było ruszane:whistling:

myśląc po chłopsku tak to wygląda ale w tych samochodach jedno jest uzależnione od drugiego i trudno jest postawić prawidłową diagnozę bez podpięcia kompa piszesz że świecą lampki pod nogami za te lampki odpowiada moduł MK po otrzymaniu sygnału z zamka drzwi i świecą ci też lampki w boczkach a za nie odpowiadają sterowniki w drzwiach moim zdaniem jest jakieś zwarcie ale to tylko gdybanie :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

problem rozwiązany, prawa kostka w liczniku nie była wpięta do końca i zabezpieczona, po wciśnięciu wszystko działa jak należy, nawet navi nie potrzebuje kodu:decayed: dzięki wszystkim za odp:thumbup1: