Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

POMOCY :-( Skrzynia DGW Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Koledzy posiadam A4 1.9 AFN TDI 97r Quattro. Jakiś czas temu ,sypneła mi się skrzynia (DGW). Tak więc, zdemontowałem bydle i miałem plan złożyć z 3ch jedną. Jednak pękła mi zębatka(jedyna jaką miałem) 5-go biegu, i nie mam jak złożyć skrzyni. W ASO zębatka kosztuje 500zl ale jej nie produkują. W woj.Łódzkim zjeździłem wszystkie szroty, przeszukałem allegro i ciocie google i nic. Właśnie dlatego prosze o pomoc w celu ustalenia takie skrzyni w polsce. Jeżeli ktoś ma jakieś info gdzie coś może być to będę niezmiernie wdzięczny. Satysfakcjonuje mnie nawet jakaś na częsci ze sprawna 5tką, jak i sama 5tka. Zastanawiam się nad konwersją na 6biegów. Skrzynia ok ale jak z wałem(krótszy?)?rozrusznikiem?sprzęgłem+dwumas?przeguby wew?

Musze to w jakiś sposób ogarnać, bo szkoda mi samochodu. Nie chce żeby się przeistoczyło w kurnik, bądź chlew.

Pozdrawiam i czekam na jakiekolwiek informacje. Bo chyba tylko to mi zostało.

Opublikowano

w czym jest problem? ja na szybko znalazłem kilka skrzyń na allegro, chyba że chodzi o cenę

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli znajdziesz taką o oznaczeniu DGW to osobiście przywioze Ci flaszke. Właśnie w tym problem ze wszytskie są od 1.8T , 2.8. Sęk w tym że w AFNie byl tylko jeden tym skrzyń. i Tylko ta ma odpowiednie przełożenie i jest do Diesla. Zapytaj każdego kto ma B5 1.9 w Quattro jakie ma oznaczenie skrzyni biegów. Każdy powie DGW.

Opublikowano

ale co za różnica czy będzie z atj czy afn.... na szybko znalazłem jedną z ATJ

---------- Post added at 18:57 ---------- Previous post was at 18:55 ----------

hehe dgw to 5 biegów myślałem że 6... ja bym robił na 6 biegów od razu i miał byś więcej skrzyń do wyboru oraz 1 bieg więcej

Opublikowano
  • Autor
ale co za różnica czy będzie z atj czy afn.... na szybko znalazłem jedną z ATJ

---------- Post added at 18:57 ---------- Previous post was at 18:55 ----------

hehe dgw to 5 biegów myślałem że 6... ja bym robił na 6 biegów od razu i miał byś więcej skrzyń do wyboru oraz 1 bieg więcej

Też bym się skłaniał kup 6 getribe ale ja mam maks 1500zł na sk.b. Takto bym lekko 2 wydał. Druga sprawa to pare niewiadomych. Wał, półosie, sprzegło i pare innych rzeczy. Nie stać mnie na takie bawienie się i testowanie typu "pasuje, nie pasuje". Jak za jakiś czas nie znajdę, składam ja do kupy, i będę miał 4 getribe:kwasny:

Opublikowano

sprzęgło musisz wiedzieć jakie masz to Ci powiem czy będzie pasować, nie chce mi się szukać, wał hmm mogę porównać wal z 1,8tq b5 do 1,8tq b6 i s4b5

Opublikowano
  • Autor

Sprzegło mam 228mm AWX. Jeżeli 6 getribe to tylko od tdi. Możesz mi zmierzyć wał od B6. B5 ma chyba 118cm