Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Weitec -30 jakie amortyzatory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, obniżyłem sobie autko -30 na sprężynach weiteca autko idealnie siadło. Oryginalne amorki 1BE mają po 98% więc idealne jest tylko mały problem przy większym progu zwalniającym autko zahacza podłogą przednie amorki za mocno się uginają i teraz pytanie zmienić amorki na jakieś o mniejszym skoku jak tak to na jakie i o ile obniży się komfort jazdy? Czy wrócić do sprężyn 1BE nie mieć gleby ale mieć komfort i nie bać się progów zwalniających. Czekam na opinie osób które mają amorki o obniżonym skoku. Interesuje mnie jeszcze czy po założeniu amorków o obniżonym skoku autko siadło mocniej? Pozdrawiam Pablo

Opublikowano

O ile miałeś zawieszenie 1BE to nie powinno być takiej sytuacji, 1BE jest -20mm teraz masz -30mm. Napewno te sprężyny są przeznaczone do tego auta z twoim silnikiem ? Z amortyzatorami nic nie musisz kombinowac raczej to wina sprężyn.

Opublikowano

Amortyzatory po 98%? Nowe nawet tyle nie mają. Auto jest miękkie jak je uginasz? Jeśli tak amortyzatory do wymiany. Jeśli spręzyny są faktycznie -30 dokładnie do twojego samochodu a przycierasz na progu zwalniającym to wg mnie amory są w kondycji tragicznej. Przeciez -30 to nie jest jakaś duża gleba zeby na progach przycierać odrazu

Opublikowano
  • Autor

Na przeglądzie amory przód 98% obie strony tył prawy 96% lewy 94% tyle wyszło sprężyny idealnie dobrane do mojego auta sprawdzałem nawet po numerze katalogowym. W aucie miałem 3 osoby ze mną i na większym progu przytarłem jechałem bardzo wolno. Może faktycznie amorki jutro sprawdzę i się okażę. Autko prowadzi się bardzo dobrze a na amorkach zużytych było być czuć nie pewne zachowanie się auta.