Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam centralny zamek w audi a4 i do dzis chodzil bez zarzutu gdy ok 15 godziny przestal dzialac bateryjki w pilocie wydaja sie byc dobre bo jak wciskam guzik od centralnego to wlaczaja sie kierunkowskazy w momencie kiedy wciskam otwieranie drzwi dioda ktora mruga wewnatrz auta przestaje mrugac a po zalaczeniu zaczyna mrugac na nowo.

Co moglo ulec uszkodzeniu ?? jak do z identyfikowac ? jak na moje oko to cos z papka centralnego zamka pytanie jak sie do niej dostac i gdzie sie znajduje ??

Bylem w aucie ok 15 nie dzialalo pozniej bylem ok 19 dzialalo a przed chwila bylem i tez nie dzialalo moze cos nie laczy na stykach bo sygnal idzie na przekaznik bez problemu kierunki mrugaja i dioda odpowiedzialna za centralny tez swieci jak zalanczam i odlanzam ti gasnie

Opublikowano

przewaznie jest z prawej strony w bagazniku,za tapicerka,u mnie jest na tej samej wysokosci ,co ''podloga'' bagaznika,ale koles w 1,9 tdi avant ma na bocznej sciance,tak ,czy inaczej nie przeoczysz jej,bo jest dosc duzych rozmiarow,cos jak cegla,pokryta gabka,zdejmiesz gabke i zobaczysz pompke

standardowo zacznij przeglad od kostek, przeczysc je,podociskaj je,moze to tylko przerwa w dostawie pradu,ale zobaczysz,czy po uruchomieniem przez pilota ,pompka dziala :wink4:

Opublikowano
  • Autor

wyjąłem wtyki przeczyściłem nic nie dało :( więc ją wymontowałem

http://www.stilo-tools.com/centralny/IMG_1562.jpg

http://www.stilo-tools.com/centralny/IMG_1559.jpg

Może ktoś by się podjął naprawy odpłatnie ??

właśnie znalazłem ogłoszenie na allegro gościa z moich okolic miał audi a4 na części pojechałem miał pompkę pokazywał mi u niego działała zamontowałem drzwi się nie otwierają za to zamykają się z kluczyka jak i z pilota :( może z 3 próby miałem takie że się otworzyły z pilota jak i z kluczyka gdzie szukać przyczyny ?

Opublikowano

skoro pompka dziala na innym aucie,to nie jest jej wina,sprawdzilbym po kolei,kabelki wychodzace od pompki do drzwi,do centralnego,moze tam cos nie styka :)

Opublikowano
  • Autor

calkiem mozliwe ze stara pompka tez jest dobra :) i ze uleglo uszkodzeniu co innego teraz mam 2 pompki ;-) jesli sie okaze ze stara pompka tez jest dobra to 1 sprzedam ale poki co nie wiem co dalej robic drzwi sie zamykaja ale nie chca sie otworzyc ;( gdzie szukac dalej przyczyny ?