Opublikowano 27 Kwietnia 200818 l witam, mam problem kilka dni temu postanowilem dobic klime bo cos mi slabo dmuchalo, okazalo sie po dobiciu ze klima wogole sie nie zalacza, podnieslismy samochod i okazuje sie ze jest problem ze sprezarka, wszystkie prady ok, wszystko dochodzi do sprezarki ale ona nie trybi, mozecie napisac co moglo sie w niej popsuc ( z tego co sie dowiedziwalem to moze byc jakas cewka albo sprzeglo magnetyczne) i jakie koszty oraz czy ktos w okolicy tarnowa moze to naprawic ??? dodam ze podpielismy autko do KTS-a i zrobilismy test sprezarki ale nie ruszyla, pozdrawiam i czekam na pomoc !!!
Opublikowano 28 Kwietnia 200818 l czesc, wymienialem sprzeglo w zaszlym roku i kosztowalo chyba 150zl, kazdy warsztat samochodowy z obsluga klimy Ci to zrobi, ponowne nabicie bedzie potrzebne bo zapewne rozszczelnia klime. Pozdrawiam Jocker01
Opublikowano 28 Lipca 201016 l mi również nie odpalała sprężarka ale po podpięciu komputera i zrobieniu testu klimatyzacji okazało się, że miałem walnięty czujnik wysokiego ciśnienia. po wymianie czujnika klima się odpalała ale okazało się, że sprężarka nadaje się do regeneracji
Opublikowano 29 Lipca 201016 l Panowie, szukajcie trochę prawdopodobnie to ten problem http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=81803.0
Opublikowano 29 Lipca 201016 l Autor nie odpisalem, ze zaraz po usterce uporalem sie z problemem okazalo sie ze sprzeglo w sprezarce padlo i po wymianie na nowe i nabiciu klimy dziala wszystko ok
Opublikowano 29 Lipca 201016 l sprzęgiełko to ostatnio częsta usterka[br]Dopisany: 29 Lipiec 2010, 08:39_________________________________________________ nie odpisalem, ze zaraz po usterce uporalem sie z problemem okazalo sie ze sprzeglo w sprezarce padlo i po wymianie na nowe i nabiciu klimy dziala wszystko ok sam naprawiałeś czy w warsztacie?
Opublikowano 29 Lipca 201016 l Autor tzn wymontowalem sprezarke sam, a usterke naprawiali w warsztacie za 150 zł